Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Lärarförbundet rankar Svedala högt i skolranking

Foto: Pixabay

Lärarförbundets skolranking Bästa skolkommun 2019 är nu publicerad och Svedala kommun hamnar på plats 30 (2019) och fortsätter att klättra från plats 47 (2018) och 54 (2017) .

Svedala kommun ligger på 30:e plats bland landets 290 kommuner i 2019 års Bästa skolkommun med ett index på 51,959. Svedala ligger bättre till än samtliga sju grannkommuner: Vellinge (33), Lund (66), Skurup (121), Trelleborg (165), Staffanstorp (241), Malmö (245) och Burlöv (273). I hela Skåne län är Svedala rankad som nummer två av 33 kommuner. Båstad placerar sig bäst i länet.

Långsiktiga satsningar ger resultat

Utbildningschef Fredrik Aksell är nöjd över det arbete som sker ute på förskolor och skolor:

– De långsiktiga satsningar vi gör ger resultat och det är både stimulerande och roligt att det blir synligt. Det ligger mycket hårt arbete bakom och vi fortsätter att arbeta för att vara en skolkommun i framkant!

Lärarförbundets undersökning Bästa skolkommun bygger på en jämförelse av tio kriterier. Svedala tillhör landets bästa kommuner när det kommer till lärarnas utbildningsnivå. Även andel barn i förskolan och lärarlönen tillhör kommunens relativa styrkor som skolkommun.

Sveriges bästa skolkommun 2019

Frågor och svar om rankingen Sveriges bästa skolkommun

Översiktsbild Svedalas resultat

Webbplats Kvutis, Kvalitet och Utveckling i Svedalas skolor

Publicerad 2019-10-16 kl 10:43
Sidansvarig: Nina Gilljam