Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Klart med rekryteringen av två chefer till Svedala kommun

Efter en intensiv rekryteringsperiod med flera intressanta sökande är det nu klart att Fredrik Aksell blir utbildningschef och Boris Blumenfeld ekonomi- och utvecklingschef i Svedala kommun. Kommunstyrelsen tog beslut om detta under onsdagseftermiddagen efter att MBL-förhandling genomförts och godkänts.

Fredrik Aksell tillträder sin tjänst som ordinarie utbildningschef den 10 oktober. Fredrik har sedan april rollen som tillförordnad utbildningschef och har tidigare varit gymnasiechef och rektor på Nils Fredriksson Utbildning (NFU). Dessförinnan har Fredrik varit skolledare i Eslöv, Vellinge och Malmö.

Den 10 januari 2020 tillträder Boris Blumenfeld rollen som ekonomi- och utvecklingschef. Boris är idag ekonomichef och biträdande chef för kommunledningsförvaltningen i Burlövs kommun och har tidigare haft olika strategiska roller inom Trelleborgs kommun.

-Jag är mycket nöjd med rekryteringen av dessa båda chefer och nyckelpersoner. Båda har precis rätt kompetens och ledarstil för att kunna vara med och ta Svedala kommun vidare till nästa utvecklingsnivå, säger kommundirektör Johan Lundgren i en kommentar.

Publicerad 2019-10-10 kl 13:02
Sidansvarig: Linda Holst