Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Årsbokstrio sätter stjärnan i granens topp 2019

Publicerad 2019-11-22 kl 16:43

På tisdag 26 november är det dags att sätta stjärnan i granens topp. Foto: Svedala kommun

På tisdag 26 november kl 14 är det dags att sätta stjärnan i granens topp på Stortorget i Svedala. I år vill vi uppmärksamma Föreningen Svedala-Barabygden lite extra eftersom deras årsbok 2018 fått den fina utmärkelsen Sveriges bästa årsbok. Upp till granens topp åker i år Kerstin Evander, Thomas Rasmusson och Mats Olsson från Föreningen Svedala-Barabygden.

Som traditionen bjuder tar kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M) varje år med sig en eller flera personer upp att sätta stjärnan i den stora granens topp, på Stortorget i Svedala. Nu är det dags och i år tar Linda med sig tre personer från Föreningen Svedala-Barabygden.

Svedala-Barabygdens årsbok bäst i Sverige

Föreningen får i år ta emot pris för årets bästa hembygdsbok, ett pris de får för årsboken 2018. Priset delas ut vid ett separat tillfälle av Sveriges hembygdsförening.

-Jag vill uppmärksamma föreningen Svedala-Barabygden som sätter ord på värdefull historia och spännande minnen från förr. Flera skribenter har medverkat i årsboken och nu är det dags att ge föreningen och deras arbete extra stjärnglans, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

Stjärnan sätts på plats 26 november kl 14:00

Välkommen att se på när stjärnan traditionsenligt sätts på plats, i granen på Stortorget i Svedala. Från föreningen Svedala-Barabygden åker följande personer med upp till granens topp tisdag 26 november kl 14:00: Kerstin Evander, ordförande i Svedala-Barabygdens hembygdsförening, Thomas Rasmusson, ordförande i redaktionskommittén och Mats Olsson, bildredaktör. Alla är under färden tryggt övervakade av vår personal från vår Gatu- och parkenhet.

Sidansvarig: Nina Gilljam