Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Ledningsarbetet fortsätter på Kyrkogatan

Publicerad 2019-03-18 kl 11:46
Uppdaterad 2019-03-18 kl 12:01

Ledningsarbete på Södergatan/Kyrkogatan i Svedala. Foto: Svedala kommun

Vi fortsätter arbetet med att byta ut de 80-åriga dagvattenledningarna på Kyrkogatan i Svedala. Arbetet sker etappvis och just nu arbetar entreprenör Gösta Ahlqvist AB på Södergatan/Kyrkogatan fram till Timmergatan. Samtidigt som de byter ut dagvattenledningarna passar Svedala fjärrvärme på att lägga ner fjärrvärmeledningar. Vilket de även gör på Storgatan ner till stationen.

Vi beräknar att arbetet på Södergatan/Kyrkogatan fram till Timmergatan ska vara avslutat vecka 21. Nästa etapp blir korsningen Storgatan/Kyrkogatan fram till kommunhuset på Åbjörngatan. Vi räknar med att det arbetet startar i början av vecka 16.

Arbetet har tagit längre tid på grund av att de fick levererat fel storlek på brunnar och att det har regnat mycket den senaste tiden.  Entreprenör Gösta Ahlqvist AB bedömer att de är klara med hela arbetet på Kyrkogatan i slutet av augusti, vecka 34.

Uppdaterad karta med tidplan på ledningsarbetet på Kyrkogatan

Busstrafik och parkering

Förändringarna i busstrafiken och stoppförbudet på Villagatan och Gjuterigatan fortsätter under hela arbetets gång.

Få driftinformation som vattenavstängning via sms

Vi informerar i förväg här på webbplatsen svedala.se, Svedala kommuns Facebooksida samt via sms när vi planerar att stänga av vattnet. Passa på att registrera ditt mobilnummer hos oss så att du inte missar viktig information. Entreprenör Gösta Ahlqvist AB informerar ibland endast de boende när det är bara de som är berörda av avstängningarna.

Mer information om arbetet på Kyrkogatan

Sidansvarig: Linda Holst