Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Sommargata i Svedala centrum

Foto: Svedala kommun

Vi har skapat en Sommargata i Svedala tätort, längs den del av Storgatan som ligger mellan Bankgatan och Kyrkogatan. Sommargatan är bilfri 15 maj–31 augusti 2019 med plats för uteserveringar från Piri-Piri, Mr Java och Intermezzo.

Vi har stängt av gatan med trafiköar. Så snart sommarblommorna kommer i juni placerar vi även ut blomsterdekorationer vid avstängningen intill uteserveringarna. Övriga sträckan på Storgatan får sommardekorationer placerade på samma sätt som vinterdekorationerna. De står i gatan för att dämpa hastigheter såväl som att ge ett grönare intryck av gatan.

Utvärderar Sommargatan via medborgar- och dialogmöten

Vi provar Sommargatan under detta året, därefter gör vi en utvärdering via medborgar- och dialogmöten med näringsidkare och fastighetsägare. Det finns olika önskemål som vi ställer mot varandra: enkelriktat, "sommargågata" eller öppen för trafik i form av gångfartsområde. Politikerna tar därefter ett beslut om hela Storgatans framtid.

Förslaget om att införa Sommargata kommer både från en politisk motion och som ett önskemål från restaurangägare. Vi hoppas Sommargatan kan bidra till ett ökat folkliv och ökad trygghet. 

Glad sommar!

Publicerad 2019-05-16 kl 17:32
Sidansvarig: Linda Holst