Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Svedalaungdomar tävlar i riksfestival i Karlstad

Publicerad 2019-06-26 kl 13:55

Seven Steps Away. Foto: Svedala kommun

Bandet Seven Steps Away och dansaren Mio Jarny från Svedala kommun representerar Skåne under riksfestivalen UKM (Ung kultur möts), som äger rum 27–30 juni 2019 i Karlstad. UKM är mötesplatser för kreativa unga. Mötesplatserna är i form av festivaler där ungdomar mellan 13 och 20 år visar upp sin talang.

Om Seven Steps Away

Seven Steps Away består av Oskar Bengtsson på gitarr, Eric Rilvik på trummor och Björn Barkebo på sång och bas. Bandet startade under våren 2019. Förutom att de deltar i UKM kan du även se dem spela under SommarRock Svedala 11-13 juli.

Om Mio Jarney

Mio Jarney är 13 år och har dansat i 7 år. Han är van att uppträda framför stor publik där rekordet är 3 000 personer. En riktig talang som tog publiken med storm på regionfestivalen.

Om UKM-festivalen

Festivalen är uppdelad i tre delar. En kommunfestival där några lokala akter tar sig vidare till en regionfestival för att representera sin kommun. I regionfinalen tar ytterligare några akter sig vidare och får representera sin region på den stora riksfestivalen.

På festivalerna är det inte bara uppträde, utan även konstutställare, olika former av workshops i till exempel dans, musik och cirkuskonster.

Mer information om UKM (Ung kultur möts)

Vi önskar Seven Steps Away och Mio Jarney lycka till i Karlstad!

Kontakt

Mattias Hallin, telefon 0709–47 82 46,  e-post mattias.hallin@svedala.se.

Sidansvarig: Linda Holst