Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Slutresultat vid Lokala nätverk i Svedala våren 2019

Publicerad 2019-06-12 kl 14:05

Foto: Svedala kommun

Här är information om vad vi kom fram till under mötet i Lokala nätverk, 13 maj 2019 på Svedala bibliotek. Vi bjuder in kommuninvånare samt tjänstepersoner och representanter från rådet för trygghet och folkhälsa till träffen i Lokala nätverk. Alla som har ett engagemang eller intresse i frågan är välkomna!

Här är vad vi kom vi fram till under Lokala nätverk på Svedala bibliotek 13 maj:

  • Önskemål om fler synliga poliser inom Svedala kommun. Kommunpolisen tog med sig önskemålet. De ska anställa fler poliser efter sommaren.
  • Barn och ungdomar behöver lära sig grundläggande trafikregler. Skolan har ansvar enligt läroplanen att undervisa sina elever om detta.
  • Om invånarna ser personer som rör sig vid skolorna/förskolorna efter stängning kan du kontakta trygghetsvärdarna. Kontaktuppgifter till trygghetsvärdarna finns här på svedala.se. Det går även att kontakta Kundservice.

Kontaktuppgifter trygghetsvärdar

Kontakt Kundservice

  • Vi samtalade kring gågata i centrum. Under sommaren stänger vi av Storgatan vid Stortorget för att pröva att ha "sommargata". Detta för att möjliggöra uteserveringar.
  • För att få reda på hur unga i kommunen upplever trygghet ska Ungas fritid genomföra en LUPP-undersökning (Lokal uppföljning av ungdomspolitiken) under höstterminen 2019.
  • Det finns önskemål om fler platser att utöva sport på, till exempel basket. Det finns redan flertalet multiplaner i kommunen.

Håll koll på svedala.se eller vår Facebooksida för inbjudan till kommande Lokala nätverk i höst.

Facebooksida Svedala kommun

Kontakt

För frågor om Lokala nätverk eller rådet för trygghet och folkhälsa, kontakta Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid, tomas.djurfeldt@svedala.se eller 040–626 82 46.

Sidansvarig: Linda Holst