Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Årets Sommarlovsentreprenörer 2019

Årets sommarlovsentreprenörer när de presenterade sina affärsidéer inför Thomas Carlsson, näringslivs- & turismutvecklare, Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid, Dan Nilsson (M), 1:e ordförande kultur- och fritidsnämnden samt Alexander Lärnerhem, multientreprenör och vd Candatia AB. Foto: Svedala kommun

Succékonceptet Sommarlovsentreprenörer återvänder i år med 12 nyfikna och kunskapstörstande ungdomar. Under en inledande utbildningsvecka har de unga entreprenörerna fått lära sig om idéutveckling, affärsplan, ekonomi, bokföring och marknadsföring med mera.

Vi samarbetar med Trelleborgs kommun och har spenderat halva utbildningsveckan tillsammans där ungdomarna gemensamt arbetat och utmanats kreativt och nytänkande. Projektet sker även i samarbete med Region Skåne och Sparbanksstiftelsen Skåne.

Under de kommande tre veckorna, vecka 26–28, får ungdomarna testa sina idéer och driva verksamhet. Håll utkik efter deras gröna t-shirts när de sysslar med allt från försäljning av läsk, korv, ansiktsprodukter och badbomber, till barnpassning, hemmahjälp och skönhetsbehandlingar.

Lycka till alla sommarlovsentreprenörer!

Om Sommarlovsentreprenörer

Sommarlovsentreprenörerna vänder sig till dig som är mellan 15 och 20 år och vill starta eget projekt eller affärsidé under tre veckor i sommar. Tillsammans med en grupp ungdomar får du hjälp att utveckla din idé till ett företag. Du får ett startbidrag av kommunen till att investera i ditt företag. 

Oavsett om du blir egenföretagare i framtiden eller arbetar som anställd får du värdefulla erfarenheter av att vara ung företagare. Du får även möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden.

Mer information om Sommarlovsentreprenörer

Kontakt

Mårten Jönsson, fritidsassistent, telefon 0709–89 64 01, e-post marten.jonsson@svedala.se

Publicerad 2019-06-26 kl 13:49
Sidansvarig: Linda Holst