Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Försenad start av ledningsarbetet på Kyrkogatan

Publicerad 2019-01-10 kl 09:54
Uppdaterad 2019-01-15 kl 15:07

Satellitkarta Google Maps

Arbetet med att byta ut de 80 år gamla dagvattenledningarna på Kyrkogatan i Svedala är försenat. Trots försenad tidsplan har Skånetrafiken lagt om sina färdvägar varpå stopp- och parkeringsförbud råder på Gjuterigatan och Villagatan.

Entreprenör Gösta Ahlqvist AB som ska utföra arbetet skulle startat denna veckan men har blivit försenade. Två specialbeställda brunnar är försenade och de behöver brunnarna när grävningsarbetet startar i korsningen Södergatan och Kyrkogatan.

Uppdaterad information 11 januari 2019

Entreprenören startar arbetet med etapp 1 på måndag 14 januari. Avstängningen av Kyrkogatan under etapp 1 sträcker sig från Södergatan till strax innan Storgatan.

Karta etapp 1 ledningsarbete på Kyrkogatan

Förändringar i busstrafiken och stoppförbud på Villagatan och Gjuterigatan

Busshållplatser, bussvägar och parkeringsplatser är påverkade av det planerade arbetet på Kyrkogatan.

Busslinje 141

Busshållplatsen på Stortorget är stängd. Ny tillfällig hållplats (buss 141) finns på Kyrkogatan, mellan Almgatan och Bökebergsgatan. 

Karta körväg busslinje 141 (Grön sträcka=Tillfällig körväg för busslinje 141. Röd sträcka=Ordinarie körväg för busslinje 141.)

Mot Malmö från Bruksgatan kör busslinje 141 rakt fram i rondellen på Börringevägen. Hållplats Segestrand är stängd och här är en ny tillfällig hållplats, Segestrand B, efter rondellen mot Långgatan. Bussen fortsätter västerut och kör söderut ned på Nils Fredrikssonsgata med ny tillfällig hållplats, Floragatan B, sedan när bussen kommer ner till Kyrkogatan tar den höger för att stanna på ny tillfällig hållplats, Kyrkovägen mellan Almgatan och Bökebergsgatan. Efter den kör bussen norrut på Bökebergsgatan och stannar på ny tillfällig hållplats, Mellangatan.

Stopp- och parkeringsförbud

Var uppmärksam på att stopp- och parkeringsförbud råder på Villagatan och Gjuterigatan från 7 januari fram till att de avslutar arbetet i sommar. Du som pendlar kan alltså inte längre parkera på Gjuterigatan och Villagatan. Vi hänvisar till pendlarparkeringen på Ågatan mitt emot Optimera. Detta på grund av att vissa busslinjer kör via Villagatan och Gjuterigatan när de ska till Stationsplan.

Pendlarparkering på Ågatan

Följ arbetet på Kyrkogatan på svedala.se

Sidansvarig: Linda Holst