Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Branden på Marbäcks förskola: planering framåt

Publicerad 2019-01-18 kl 16:05

Branden på Marbäcks förskola i Svedala har orsakat att den västra delen av förskolan blivit så pass skadad att den behöver byggas om på nytt. I den västra delen har de yngsta barnen (1-3 år) sin verksamhet. De andra östra delarna där de äldre barnen (3-5 år) går, har påverkats av branden och där pågår saneringsåtgärder.

Under fredagen har vi arbetat med frågor kring följderna av branden med särskilt fokus på fortsatt verksamhet för barn och personal från och med måndag. Under dagen har barnen varit på fem olika förskolor i Svedala, vilket fungerat bra. Dessa förskolor är Klöverstugans, Erlandsdals, Tofta, Örtagårdens och Tegelbrukets förskola.

För att skapa bästa förutsättningar för en stabil och trygg tillvaro för barnen kommer de att fortsätta att vara på besök på dessa fem förskolor från och med måndag. Ett nytt beslut om ersättningslokaler och återflyttning till Marbäcks förskola kommer att tas 24 januari.

Stationär bevakning har satts in på området. Berörda vårdnadshavare får löpande information i föräldraplattformen Unikum.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla föräldrar och medarbetare som, trots omständigheterna, gjort sitt allra bästa för en stabil och trygg tillvaro för barnen. Vi vill även tacka Räddningstjänsten för ett snabbt ingripande.

Tidigare om branden på Marbäcks förskola

Sidansvarig: Nina Gilljam