Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Kommundirektör Elisabeth Larsson frånträder sin tjänst 31 mars

Elisabeth Larsson som är kommundirektör i Svedala kommun har tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester tecknat en överenskommelse om att frånträda sin tjänst per den 31 mars. Diskussionen kring denna förändring har pågått under en tid och i samband med att en ny mandatperiod inletts är nu överenskommelsen klar.

Elisabeth började i Svedala för 16 år sedan då hon tillträdde som kommunens socialchef, en roll som hon hade fram till 2007. Därefter erbjöd kommunstyrelsen Elisabeth rollen som kommundirektör, det vill säga Svedala kommuns högsta tjänsteman i förvaltningsorganisationen. Genom Elisabeths ledarskap har Svedala kommun fått förutsättningar och kraft att kontinuerligt växa till en attraktiv kommun som många vill bo och verka i.

– Som kommundirektör har jag haft en spännande och stimulerande roll med många kontaktytor, både med medborgare, medarbetare, företagare, kollegor och förtroendevalda. Svedala är en framåt kommun som de senaste åren utvecklats på många sätt, både till innehåll och invånarantal, säger Elisabeth Larsson.

Som anställande part ser kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester tidpunkten i början av en mandatperiod som lämplig för ett nytt ledarskap i kommunens förvaltningsorganisation.

– Att växla ledarskap såhär i början av en ny mandatperiod ger oss alla möjlighet till en kontinuitet i arbetet med att utveckla Svedala och ta ytterligare kliv framåt som en attraktiv och växande kommun, säger Linda.

Johan Lundgren, som idag är utbildningschef, har erbjudits och tackat ja till rollen som tillförordnad kommundirektör 1 april - 30 augusti. Tillträdet förutsätter dock att en MBL-förhandling genomförs och godkänns. Johan Lundgren är utbildningschef i Svedala kommun sedan hösten 2013 och har varit den som lett det strategiska utvecklingsarbetet inom utbildningsverksamheten, "Alla ska lyckas". Målet är att Svedala ska vara en utbildningskommun som varaktigt räknas bland de tio bästa utifrån SKL:s Öppna jämförelser.

– Det är min tanke att det är med Johan Lundgrens ledarskap som vi möter framtiden, en tanke som jag delar med flera förtroendevalda politiker. Detta är dock en fråga som hanteras i och av kommunstyrelsen, avslutar Linda.

För mer information, vänligen kontakta

Linda Allansson Wester, kommunstyrelsens ordförande, 040-626 80 00, linda.allanssonwester@svedala.se
Annika Borg, HR-chef, 040-626 80 00, annika.borg@svedala.se

Publicerad 2019-02-11 kl 09:07
Sidansvarig: Linda Holst