Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Vad tycker du om Sommargatan i Svedala?

Foto: Svedala kommun

Vi vill gärna veta vad du som kommuninvånare och besökare tycker om Sommargatan som är under prov denna sommaren. Sommargatan med sina uteserveringar ligger vid Stortorget i Svedala centrum. Vi är tacksamma om du vill svara på tre korta frågor om Sommargatan. Givetvis är dina svar anonyma.

Enkät tre frågor "Vad tycker du om Sommargatan i Svedala?"

Om Sommargatan

Under sommaren provar vi att stänga av en del av Storgatan mellan Bankgatan och Kyrkogatan det vill säga "förlänga" Stortorget söderut. Vi skapar ett mer levande sommar- och stadsliv med en Sommargata, en lugn gågata med plats för uteserveringar från Piri-Piri, Mr Java och Intermezzo. Gatan har varit avstängd sedan 15 maj och öppnar åter för biltrafik 31 augusti.

Förslaget om att införa Sommargatan kommer både från en politisk motion och som ett önskemål från restaurangägare samt ingår som en del i arbetet med att förbättra och utveckla stadsmiljön i Svedala.

Utveckling av Storgatan

Det finns olika önskemål om Storgatan i Svedala som vi ställer mot varandra: enkelriktat, "sommargågata" eller öppen för trafik i form av gångfartsområde. Utvärderingen av Sommargatan är en del politikerna tar hänsyn till vid ett beslut om hela Storgatans framtid.

Vi informerar på svedala.se och Facebook när politikerna har tagit ett beslut om Storgatan.

Publicerad 2019-08-12 kl 15:10
Sidansvarig: Linda Holst