Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Snart dags för unik konstgräsplan i Svedala

Foto: Scandinav bildbyrå

Detaljplanen för idrottsområdet i Aggarp har vunnit laga kraft. Det innebär att vi ska anlägga två nya fotbollsplaner i anslutning till Aggarps sporthall i Svedala. En naturgräsplan och en unik konstgräsplan som är biologiskt nedbrytbar.

Konstgräsplanen är av biogranulat i stället för gummigranulat. Biogranulatet är gjort av barken från råsockerrör. Fotbollsplanen saknar latexmatta och gjuts ihop istället för att limmas. Vi är bland de första i Sverige med detta koncept för konstgräsplan. Konstgräsplanen blir färdig först och är spelbar i november 2020. För naturgräsplanen dröjer det lite längre och den blir klar i maj 2021 men spelbar först ett år senare.

- Det har länge varit känt att gummigranulat inte är bra för miljön. Jag är glad över att Svedala kommun är modiga att göra annorlunda och jag ser fram emot när våra fotbollsföreningar kan spela på ett nytt miljövänligt underlag, säger Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid.

Information om detaljplanen "Svedala 306:34 och Svedala 1:7 "Förskola, Skola, Idrott, del 2, Svedala"

Utveckling av gamla idrottsplatsen i Svedala

I november-december 2019 startar vi arbetet med att riva konstgräsplanen på gamla IP för att lämna plats för byggprojektet Bovieran – ett modernt boende för 55+. Vi behåller dock naturgräsplanen och klubbstugan tillsvidare och sätter upp ett staket mellan naturgräsplanen och Bovieran. Bygget av Bovieran planeras att sätta igång i december 2020.

Det innebär att vi står utan en konstgräsplan i ett år medan vi förbereder tomten för Bovieran och bygger två nya fotbollsplaner i Aggarp. Vi hoppas att tillsammans med föreningarna hjälpas åt att strukturera upp speltiderna för de fotbollsplaner som finns tillgängliga.

Mejla speltider till kommunen

När föreningen är överens om sina speltider mejlar ni dem till oss så ser vi till att lägga in dessa i systemet och bekräfta. Mejla speltiderna senast 13 september 2019 till fritid@svedala.se.

Vad är Bovieran?

Bovieran är ett unikt, grönt och modernt boende för 55+ – med stort fokus på hjärta, avkoppling och trygghet.

Webbplats Bovieran

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid, 040–626 82 46 eller tomas.djurfeldt@svedala.se. Fabian Christensson, projektledare Miljö och teknik, 040–626 80 52 eller fabian.christensson@svedala.se.

Publicerad 2019-08-12 kl 15:55
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-08-19 kl 09:55