Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Nyttiga länkar inför skolstart hösten 2019

Foto: Jörgen Wiklund/Scandinav bildbyrå

Efter sommarlovet börjar det bli dags att tänka på skolstarten igen. Här får du koll på läsårstider och lovdagar, skolskjuts och cykelöverfarter. För dig som går i eller ska börja gymnasiet finns även viktig information om försenade resekort från Skånetrafiken. Vi önskar alla barn och ungdomar en trevlig och lärorik ny termin i våra skolor!

Lov och ledighet grundskola

Läsårstiderna 2019-2020 kan du läsa om här, liksom lov och ledighet.

Läsårstider, lov och ledighet 

Skolskjuts

Här hittar du information och tidtabeller för skolbussarna i kommunen.

Skolskjuts och tidtabeller

Vägmärket cykelöverfart

Nu introducerar vi vägmärket "Cykelöverfart" i Svedala tätort. Märket innebär att cyklister och förare av moped klass II, som kör ut på en cykelöverfart från en cykelbana, ska ta hänsyn till avståndet till och hastigheten hos fordon som närmar sig överfarten.

Cykelöverfart gör entré i Svedala kommun 

Information från Skånetrafiken om resekort/skolbiljett för gymnasiet

Skånetrafiken har meddelat Svedala kommun 13 augusti 2019 att det har uppstått ett tekniskt problem hos Skånetrafiken som gör att de resekort/den skolbiljett som skickats ut inte fått någon biljett kopplade på sig. Detta gör att det "blippar" rött i handdatorn och på tågen när man använder kortet.

En del kort har ej heller hunnit skickas ut från Skånetrafiken än men man levererar så fort man kan. Är man berättigad till ett resekort så får man resa med Skånetrafikens bussar och tåg utan kort under terminens fem första skoldagar. Så alla elever ska få åka med även om de inte hunnit få något kort.

Publicerad 2019-08-13 kl 13:53
Sidansvarig: Linda Holst