Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Ny vattenledning i Klågerup

Foto: Adobe Stock

Den nya vattenledningen är på plats på Ringtrastgränd i Klågerup och vi arbetar just nu med att provtrycka ledningen. Därefter väntar renspolning av ledningen och vattenprovtagning samt inkoppling till fastigheterna. Om allt går som det ska beräknar vi att vara klara vecka 34.

Det var efter det stora vattenavbrottet i Klågerup (Ringtrastgränd, Taltrastgränd, Koltrastgränd, Björktrastgränd och några fastigheter på Malmövägen i Klågerup) den 11 juli som vi beslutade oss  för att lägga en ny vattenledning. Detta för att återställa vattenleveranserna på ett för alla parter säkert, stabilt och kostnadseffektivt sätt.

På torsdag 8 augusti bör provtryckningar av vattenledningen vara klar och därefter provspolar vi ledningen i helgen.  På måndag 12 augusti ska vi ta vattenprover som sedan tar tre dygn att få svar på.  Om svaren är bra börjar vi koppla in ledningen till fastigheterna på torsdag eller fredag, 15 eller 16 augusti. Vi beräknar att det ska vara klart vecka 34. Observera att tidpunkterna är preliminära och vi återkommer med information om problem uppstår under vägen.

Vi ger löpande information på svedala.se, Facebook samt via SMS-tjänst för driftinformation.

Anmäl dig här för att få sms eller mejl vid driftstörningar

Tidigare nyheter om vattenavbrottet i Klågerup

2019-07-18 kl 15:41
Vattenavbrottet i Klågerup – samtliga hushåll har nu vatten

En akut vattenläcka medför att vattnet är avstängt i ett område i Klågerup

Publicerad 2019-08-06 kl 10:58
Sidansvarig: Linda Holst