Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Invigning av nya Floraparkens förskola

Lekplats hos Floraparkens förskola. Foto: Svedala kommun

Välkommen till invigningen av "nya" Floraparkens förskola 11 april kl 10:00. Floraparkens förskola ligger idag på Frejagatan 1 i de gula byggnaderna som tidigare hette Röda skolan. Byggnaderna har genomgått en total ombyggnad både in- och utvändigt.

- Lokalerna har gått från klassrum, till att vara lokaler som gynnar undervisning i stora och små grupper, och som även möjliggör ett stort samarbete mellan grupper. Våra gemensamhetsutrymmen erbjuder bland annat drama, litteratur, avslappning med mera. Leken får stort utrymme i de olika alternativa utrymmena, säger förskolechef Sandra Florén.

- Utemiljön är utformad på ett sätt som möjliggör och inspirerar i både leken samt i undervisning och utbildning. Vi har även en restaurangdel där barnen får uppleva möten, inspiration och får möjligheten att lära av varandra, fortsätter Sandra Florén att berätta.

Program 11 april kl 10:00–11:30

  • Kl 10:00 inleder kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M) och utbildningsnämndens ordförande Hans Järvestam (M) med invigningstal och bandklippning.
  • Kl 10:15 visar barnen ett rörelsepass tillsammans med Floraparkens egna figurer "Ratt och Hjul".
  • Kl 10:40 visar förskolans sin undervisning och utbildning i utemiljöerna.
  • Kl 11:00 sjunger barnen sånger med "Ratt och Hjul".
  • Kl 11:10 är det mingel.
  • Kl 11:30 är invigningen slut.

Kontakt

Sandra Florén, förskolechef, telefon 0709–47 80 03 eller sandra.floren@svedala.se

Publicerad 2019-04-03 kl 16:06
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-04-04 kl 12:43