Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Resultat efter första lokala nätverk i Svedala

Engagerade deltagare vid lokalt nätverk på Svedala bibliotek. Foto: Svedala kommun

Första mötet i Lokala nätverk på Svedala bibliotek talade vi om hur vi kan öka tryggheten i kommunen. Den 25 oktober och 27 november har du en ny chans att delta i lokala nätverk på Bara bibliotek respektive Klågerups bibliotek. Det är rådet för trygghet och folkhälsa som tillsammans med mötesplats Svedala Tillsammans bjuder in till träffar för att samtala kring trygghet och folkhälsa i kommunen.

Här är en sammafattning på vad vi kom fram till under senaste lokala nätverk:

  • Gatu- och parkenheten tillsammans med skolorna ska se över utbildning i trafikregler för cykeltrafikanter.
  • Möte är inbokat angående uppstart av en bokcirkel på lätt svenska. Paulina, bibliotekarie på Svedala bibliotek, ansvarar för denna punkt.
  • Gruppen Nattvandring och Ungas fritid har inlett ett samarbete. Även trygghetsvärdarna och Nattvandring ska börja samarbeta.
  • Nattvandring ska delta på föräldramöten.

En grupp som deltog i träffen Lokala nätverk tyckte att kommunen är en trygg och säker plats att vara på. Allmänheten fick också möjlighet att ställa frågor om hur de gör för att starta en förening.

Fler lokala nätverk hösten 2018

  • Bara bibliotek 25 oktober kl 16:30–18:30.
  • Klågerups bibliotek 27 november kl 16:30–18:30.

Om Lokala nätverk

Rådet för trygghet och folkhälsa bjuder tillsammans med mötesplats Svedala Tillsammans in till träffar för "Lokala Nätverk" för att samtala kring trygghet och folkhälsa.

Vad blir möjligt när det offentliga, kommuninvånare och civilsamhället samverkar kring trygghet och folkhälsa? Hur kan vi tillsammans bidra till att kommunen blir en plats där alla känner sig trygga och mår bra? Där vi känner oss trygga och delaktiga, där vi alla trivs och ett samhälle att vara stolta över?

Vem deltar?

Vi bjuder in tjänstepersoner, representanter från Rådet för trygghet och folkhälsa, lokala nätverk och kommuninvånare. Alla som har ett engagemang eller intresse i frågan är välkomna!

Kontakt

För frågor kring Lokala nätverk eller Rådet för trygghet och folkhälsa, kontakta Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid, på tomas.djurfeldt@svedala.se eller via 040-626 82 46.

Mer information om Lokala nätverk

Publicerad 2018-10-08 kl 15:18
Sidansvarig: Frida Saltin