Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Vi bygger i Bara och Klågerup

Förutom busshållplatsen i Klågerup har vi förnyat Lokvändarplatsen. Här är tanken att det ska bli en plats för möten, umgänge och en vacker plats att passera. Vi har höjt upp hela ytan för att göra den tillgänglig för alla. Här är även nya sittplatser och planteringar.

Det befintliga konstverket Förvecklingar som befann sig på Lokvändarplatsen i Klågerup har vi flyttat till infarten norr om Malmövägen, nära cirkulationsplatsen vid väg 108. Tanken är att den nya placeringen ska ge konstverket nytt liv. Vi belyser konstverket och har placerat det i makadamkross för att återkoppla till de tågrälsar som verket till stor del består av.

Gång- och cykelväg Fredentorpsvägen–Tallvägen

En ny gång- och cykelväg är anlagd längs Fredentorpsvägen och Tallvägen i Klågerup. Detta är en del av ett kontinuerligt arbete med att förbättra och utveckla våra gång- och cykelstråk. Vi hoppas att detta nya stråk blir ett uppskattat tillskott i den fortsatta ortsutvecklingen. Vi ska dessutom plantera buskar för att skapa ett mer ombonat intryck.

Gång- och cykelväg Finnebjersgatan–Jepp Ulfstands gata

Arbetet med att anlägga en ny gång- och cykelväg i Bara är i skrivande stund nästan klar. Den sträcker sig från busshållplatsen på Finnebjersgatan fram till korsningen där Jepp Ulfstands gata tar vid. Därifrån löper gång- och cykelvägen längs hela Jepp Ulfstands gata för att sedan förgrenas och kopplas vidare vid Dubbeldammarna.

Plantering av trädrad längs Värbyvägen

Vi har planterat en ny trädrad med plataner längs Värbyvägen i Bara. Till följd av den varma sommaren planterade vi träden i omgångar.

Publicerad 2018-12-03 kl 10:51
Sidansvarig: Linda Holst