Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Snart börjar vi renovera ledningarna i Kyrkogatan

Satellitkarta över delar av Kyrkogatan. Ledningsarbetet sträcker sig från Södergatan/Kyrkogatan fram till Almgatan. Foto: Google Maps

Vi vill påminna er om att vi snart börjar arbetet med att byta ut ledningarna i Kyrkogatan i Svedala. Arbetet sker etappvis med start vid Södergatan/Kyrkogatan och fram till Almgatan. Det är dags att byta ut de 80 år gamla dagvattenledningarna för att öka hållbarheten. Entreprenör Gösta Ahlquist utför arbetet åt oss och startar först i vecka 2 2019. De beräknar att vara klara i juli 2019.

För att slippa gräva upp gatan flera gånger passar vi på att samtidigt byta spillvatten- och vattenledningar samt ledningarna till tomtgränserna. Svedala Fjärrvärme lägger även ner fjärrvärmeledningar. De besöker berörda på Kyrkogatan för att diskutera om de är intresserade av att installera fjärrvärme. 

Vill du veta hur vi arbetar och hålla dig uppdaterad under arbetets gång?

Vi har sedan tidigare gått ut med informationsbrev till alla berörda samt hållit ett informationsmöte i kommunhuset. Så klart informerar vi i förväg när vi planerar att stänga av vattnet. Du får information i brevlådan men även här via webbplatsen svedala.se, på Svedala kommuns Facebooksida samt via sms. Du kan besök webbsidan svedala.se/kyrkogatan där vi kontinuerligt lägger ut information om hur arbetet fortlöper. Passa också på att registrera ditt mobilnummer hos oss så att du inte missar viktig information. Vi informerar via sms även vid andra tillfällen, till exempel när en vattenläcka uppstår någonstans i kommunen.

Anmäl dig för att få sms eller mejl vid driftstörningar

Information om arbetet på Kyrkogatan

Kontakt

Vi hoppas att du har överseende med de störningar som arbetet kan innebära. Har du frågor är du välkommen att kontakta följande personer:

Jim Christiansson
Platschef, entreprenör Gösta Ahlqvist AB
0703–37 77 08

Kristian Nilsson
Arbetsledare, entreprenör Gösta Ahlqvist AB
0730–64 64 57

Jörgen Järevang
Projektledare Svedala kommun
040–626 80 00 (även journummer)
kommunen@svedala.se

Publicerad 2018-12-07 kl 11:52
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-12-07 kl 12:08