Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Så här laddar du ner trädappen Curio-xyz

Med trädappen Curio-xyz kan du artbestämma träd och buskar i ditt närområde. Foto: Svedala kommun och Curio

Trädappen Curio-xyz ger dig som är trädintresserad möjlighet att ta reda på vilka träd och buskar som växer i närområdet, oavsett var du befinner dig. Svedala kommun har levererat information till appen om alla planterade träd i hela kommunen och du som vill kan ladda upp träd från den egna trädgården.

Efter vår artikel i senaste SvedalaNytt har flera hört av sig då det inte fungerat att att hitta appen i App Store eller Google Play för den som endast söker på Curio. När du söker, sök på appen Curio-xyz, som är gratis att ladda ned.

Poäng för nya arter

Med kartor från Google visas din position och alla artbestämda träd och buskar som finns i närheten. Namnen står på svenska och latin, så att de ska gå att googla fram var du än befinner dig. Om du lägger in en ny art får du poäng, liksom om du rättar en art som någon har namngivit fel.

Mycket nöje för den trädintresserade

Vi vill också förtydliga att det inte är Svedala kommun som står bakom appen, utan företaget Curio. Två studenter från Studenter från Hvilan utbildning i Åkarp och Lantbruksuniversitetet i Alnarp har varit delaktiga i att ta fram appen.

Mycket nöje önskar vi dig som är trädintresserad och vill veta vilka träd och buskar som finns i närområdet.

Publicerad 2018-12-04 kl 15:49
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-12-06 kl 15:27