Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Resultat av Lokala nätverk i Klågerup 27 november 2018

Tredje mötet i Lokala nätverk höll vi 27 november på Klågerups bibliotek. Vi talade om hur vi kan öka tryggheten i kommunen. Det är rådet för trygghet och folkhälsa som bjuder in kommuninvånare, tjänstepersoner, polisen med flera till träffar för att samtala kring trygghet och folkhälsa i kommunen. Alla som har ett engagemang eller intresse i frågan om trygghet och folkhälsa är välkomna!

Här är en sammanfattning på vad vi diskuterade under senaste Lokala nätverk:

 • Hur fungerar nattvandring i Klågerup?
  Nattvandrarna är igång och är ute kontinuerligt i byn. Vill du bli nattvandrare eller läsa mer om dem hittar du information på svedala.se.

Om nattvandrarna i Klågerup

 • Om grannsamverkan.
  Det går att kontakta sitt hemförsäkringsbolag för att få upp skyltar om grannsamverkan och få informationsmaterial. Här är några enkla tips vid grannsamverkan: ställ bilen på bortresta grannars uppfart, flytta soptunnor, lägg saker i soptunnan och flytta runt på lite saker. Hälsa alltid när du möter någon. Det verkar förebyggande.
 • Om digital tavla med hastighetsmätning i Klågerup.
  Tavlan har cirka två veckors batteritid och kan placeras ut efter behov för att göra insatser för sänkt hastighet.
 • Det finns inga lock på soptunnorna på nya busshållplatsen. Finns risk för att skator tar matrester. Det är Skånetrafiken som ansvarar för dessa standardsoptunnor.
 • Erna Gadzo från Ungas fritid berättade om deras verksamhet. Ungas fritid arrangerar många aktiviteter på loven, ofta tillsammans med ungdomar i andra orter i kommunen. Resultatet är att ungdomar umgås över ortsgränserna. Ungas fritid håller öppet hus i januari 2019 på mötesplats Klågerup. Inbjudan går ut inom kort.
 • Klågerupskolan har fått 1,5 miljoner för att fräscha upp skolgården.
 • Tomas Djurfeldt har fått i uppdrag att utreda frågan kring regler och riktlinjer för uthyrning av skolan och kommunens lokaler för fester och arrangemang.
 • Kommunen har fått pengar från Sparbanksstiftelsen för att arbeta med etiskt ledarskap i föreningslivet. Eventuellt kan frågan kring hälsosam mat läggas in i den utbildningen.

Om Lokala nätverk

Rådet för trygghet och folkhälsa bjuder tillsammans med mötesplats Svedala Tillsammans in till träffar för "Lokala Nätverk" för att samtala kring trygghet och folkhälsa.

Vad blir möjligt när det offentliga, kommuninvånare och civilsamhället samverkar kring trygghet och folkhälsa? Hur kan vi tillsammans bidra till att kommunen blir en plats där alla känner sig trygga och mår bra? Där vi känner oss trygga och delaktiga, där vi alla trivs och ett samhälle att vara stolta över?

Kontakt

För frågor kring Lokala nätverk eller rådet för trygghet och folkhälsa, kontakta Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur- och fritidsenheten på tomas.djurfeldt@svedala.se eller via 040-626 82 46.

Mer information om Lokala nätverk

Publicerad 2018-12-04 kl 13:40
Sidansvarig: Linda Holst