Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Sveriges tredje bästa motionsspår finns i vår kommun

Foto: Kenneth Hellman

I en nyligen publicerad topplista över Sveriges 100 bästa motionsspår hamnar Bokskogen i Torup på en stilig tredjeplats. Löparna Philip Persson och Oskar Jensen har testat över 300 motionsspår i hela Sverige och har slutligen vaskat fram de allra bästa. Vi är glada för att ett av de allra bästa spåren finns i Svedala kommun.

Under testlöparnas tre månader långa resa genom hela Sverige med besök i samtliga 290 kommuner satsade Philip Persson och Oskar Jensen på att besöka åtminstone ett spår i varje kommun. De sökte sig aktivt till de spår som utmärker sig i en eller flera bedömningskategorier, bland annat anläggning, utbud och naturupplevelse. 

Från undersökningen: De tio bästa spåren

1. Skutberget, Karlstad
2. Idre fjäll, Älvdalen
3. Bokskogen, Svedala
4. Ursvik, Sundbyberg
5. Rankås, Tibro
6. Skatås, Göteborg
7. Terrängbanan, Strömstad
8. Hemlingby, Gävle
9. Bulltofta, Malmö
10. Billingen, Skövde

I rankningen har allra mest hänsyn tagits till naturen: Hur nära löparen kommer naturen, variation, vildmarkskänsla och skönhet. Andra faktorer som poängsatts är skyltning och underlag längs spåren och vilka faciliteter som finns på motionsanläggningen, till exempel parkeringsmöjligheter, fräscha toaletter, utegym och om det finns badplats i närheten.

Torups rekreationsområde, Bokskogen

Publicerad 2017-06-15 kl 15:13
Sidansvarig: Nina Gilljam
Uppdaterad 2017-06-16 kl 15:17