Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Kriminalvårdsanstalt främjar arbetsmarknaden i sydvästra Skåne

Publicerad 2016-06-20 kl 09:08

Svedala kommun bekräftar att vi kommer att inleda dialog med Kriminalvården om etablering av en ny kriminalvårdsanstalt i kommunen. Under diskussionen kommer Svedala kommun och Kriminalvården att titta närmare på lokalisering och behovet av mark och verksamhetsinriktning.

I början av februari genomförde Kriminalvården en analys av vilka kommuner i Malmöområdet som bäst kunde möta deras behov av nyetablering. Utgångspunkten var bland annat att anstalten skulle ligga nära Malmö, ha goda kommunikationer och närhet till Räddningstjänst. Kriminalvården gjorde bedömningen att Svedala kommun var den plats som levde upp till dessa krav.

Svedala kommun ser positivt på etableringen eftersom det främjar arbetsmarknaden i sydvästra Skåne. Samtidigt kommer det att ge goda effekter på det lokala näringslivet och möjliggöra samverkan mellan kommunen och Kriminalvårdens verksamheter vid till exempel Räddningstjänst, bibliotek med mera.

För mer information

Kontakta gärna Svedala kommuns kommundirektör, elisabeth.larsson@svedala.se, 040-626 81 28.

Sidansvarig: Linda Holst