Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Aggarpsskolan under byggnation

Illustration: Arkitektgruppen i Malmö AB

Kontakt

Vi är en växande kommun och behovet av bostäder och skolor är stort. För att möta det växande behovet tog vi första spadtaget den 3 oktober för en ny 4-9 skola. Aggarpsskolan beräknar vi stå klar inför höstterminen 2018.

Aggarpsskolan bygger vi på ett nytt skol- och idrottsområde i södra Svedala. Förutom Aggarpsskolan som har plats för 700 elever bygger vi en fullskalig sporthall och idrottsplaner på området.

Skolan är i två våningar och är utrustad med hemrum, ämnessalar, grupprum, bibliotek, matsal, café och utrymmen för fritidshem, administrativ personal samt elevhälsa. Ena delen av skolan och skolgård är inredd för årskurs 4-6 och den andra delen för årskurs 7-9.

Aggarpsskolan uppfylla Miljöbyggnad guld

En del av taken på skolan klär vi med gröna växter. Vi monterar solceller och värmer upp byggnaden vi med bergvärme. När det gäller energianvändning ska skolan uppfylla Miljöbyggnad guld. Det innebär att energianvändningen är maximalt 65 procent av myndighetskraven. Ambitionen är att skolan ska uppnå ljudklass A, som är den bästa ljudklassen och bättre än myndighetskraven.

Byggnationen följer vårt miljömålsprogram 2014 och Skanskas kemdatabas. Det innebär att kemiska produkter är godkända enligt Skanska i Sveriges miljö- och hälsokrav för kemikalier.

Webbplats om byggnationen av Aggarpsskolan

 
Publicerad 2016-09-27 kl 12:01
Sidansvarig: Annika Johansson
Uppdaterad 2017-10-25 kl 14:35