Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Övergång och uppsägning

Kontakt

Utbildningsenheten
Svedala kommun
040-626 80 00
utbo@svedala.se

Uppsägningstid

I de allra flesta fall är det 2 månaders uppsägningstid när en förskoleplats sägs upp.
Man kan då tänka på att säga upp sin plats i tid och lägga placeringsstopp längre fram så att platsen går att nyttja under uppsägningstiden.

Det finns vissa undantag då det inte tillämpas uppsägningstid:

  • från kommunal förskola till kommunal förskola inom kommunen (byte)

  • övergång mellan förskola och fritidshem. Har barnet en förskoleplacering inom kommunen kommer den att omvandlas till en fritidshemsplacering från och med måndag v 32. Säger man upp sin förskoleplats och  ansöker om fritids inom 3 månader blir man retroaktivt återbetalningsskyldig för perioden.

Om man inte önskar fritidshemsplats till barnet vid start i förskoleklass bör förskoleplatsen sägas upp med en notering om att man inte önskar fritidshem. Detta gör man via webbportalen. Uppsägningstiden är två månader.

Om man säger upp sin fritidsplats och vill aktivera den igen inom 3 månader så blir man retroaktivt återbetalningsskyldig för perioden.

 

Webbportalen för förskola och fritidshem 

Publicerad 2016-05-11 kl 09:00
Sidansvarig: Anna Wulff
Uppdaterad 2017-07-14 kl 14:38