Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Hjärtstartare

Skylt för hjärtstartare och själva hjärtstartaren.

Kontakt

Plötsligt händer det. Någon drabbas av ett plötsligt hjärtstopp mitt framför dig. Det kan hända i kön i mataffären, på banken eller på gatan utanför. Det kan hända vem som helst, var som helst och alltid när du minst anar det.

När personer drabbas av hjärtstopp blir situationen snabbt dramatisk. Det viktigaste är att så snabbt som möjligt få den drabbade under vård. Men vägen till hjälp kan ofta ta minst 10 minuter, vilket är dyrbara minuter som måste utnyttjas på bästa sätt av alla som finns på plats.

Hjälpmedel

Innan ambulansen kommit är det viktigt att så snabbt som möjligt få igång personens hjärtrytm igen. Här är hjärtstartaren eller defibrillatorn som den ofta kallas ett utmärkt hjälpmedel.

Svedala kommun, Svedalas Civilförsvarsförbund och olika företag i kommunen har placerat ut hjärtstartare på flera platser i kommunen.

Webbplats Sveriges hjärtstartarregister 
(Sök i hjärtstartarregistret på adressen du befinner dig på för att se närmaste hjärtstartare.)

Publicerad 2016-05-17 kl 17:12
Sidansvarig: Fredrik Kristell
Uppdaterad 2017-05-05 kl 15:33