Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Ansöka om ekonomiskt bistånd

Kontakt

Telefontid:
Måndag, onsdag och fredag kl 10-12
040-626 82 25
Öppen mottagning:
Onsdag kl 13-15.30
Adress: Stationsplan 1, Svedala
Jenny Bjelk
Socialsekreterare
jenny.bjelk@svedala.se
Vibeke Persson
Socialsekreterare
vibeke.persson@svedala.se
Johanna Falk
Socialsekreterare
johanna.falk@svedala.se

Här är information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd och vad du ska tänka på när du ansöker.

Tänk på att samla alla uppgifter om inkomster och utgifter som ska du ska ta upp i din ansökan – du kan bara ansöka en gång per månad. Du behöver inte bifoga några handlingar till din ansökan, men var noga med att spara underlagen. Vid kontroll måste du kunna styrka de uppgifter som du lämnat i din ansökan.

Så här ansöker du om ekonomiskt bistånd

Du loggar in med din e-legitimation och fyller i ansökan. Det går också bra att ansöka via din mobiltelefon. Om ni är två som söker behöver båda signera ansökan när den är färdig.

Ansöker gör du alltid inför kommande månad. När du skickat din ansökan för en månadsperiod stänger e-ansökan för nya ansökningar.  E—ansökan ska vara inskickad senast den 20:e för att vi ska garantera att utbetalning sker den 25:e. Pappersansökan ska vara inlämnad senast den 17:e för att vi ska garantera att utbetalning sker den 25:e.

Det är viktigt att du har en planering med våra arbetsmarknadssamordnare. Planeringen är nödvändig för att vi ska kunna utreda din ansökan.

Digital ansökan om ekonomiskt bistånd

Vill du veta mer om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd digitalt kan du läsa mer i informationsbladet. 

Informationsblad om hur du ansöker om ekonomisk bistånd

Hur lång tid tar min ansökan?

När din e-ansökan kommit in får du beslut inom en arbetsdag. Beslutet och beräkningen hittar du under utbetalningar när du loggar in på Min sida.

Kontroll

Om vi behöver kontrollera uppgifterna i din ansökan får du ett meddelande på Min sida, var därför noga med att följa ditt ärende när du skickat in din ansökan.

Hjälp med ansökan

Har du frågor om försörjningsstöd eller vill ha hjälp med ansökan kontakta verksamheten Arbete och integration. Du kan också besöka oss när vi har öppen mottagning.

Arbete och integration
Stationsplan 1, Svedala
040-626 82 25

Öppen mottagning
Tisdagar, torsdag kl 13-15..

Telefontid
Måndag, onsdag, fredag kl 10-12.

Publicerad 2016-05-26 kl 16:19
Sidansvarig: Linda Granath
Uppdaterad 2018-10-17 kl 11:47