Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Ekonomiskt bistånd

Kontakt

Telefontid:
Tisdag och torsdag kl 09:00-11:00
040–626 82 25

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter. Det kan handla om arbetslöshet eller otillräckliga inkomster. Vi kan ge dig råd och stöd i frågor som rör din ekonomi.

Är du skuldsatt eller har svårt att få pengarna att räcka hela månaden kan du få hjälp med ekonomisk planering, budget och skuldhantering genom att kontakta vår skuld- och budgetrådgivare.

Information om budget- och skuldrådgivning

Ekonomiskt bistånd

Om du inte har tillräcklig inkomst för att försörja dig eller din familj kan du ansöka om ekonomiskt bistånd. Innan du ansöker om ekonomiskt bistånd ska du ha ansökt om andra bidrag och ersättningar som du kan ha rätt till, till exempel bostadsbidrag, underhållsstöd eller a-kassa.

Ekonomiskt bistånd är den sista utvägen när alla andra alternativ är uttömda. Om du har pengar på banken eller andra ekonomiska tillgångar måste du använda dessa till din försörjning innan du kan få ekonomiskt bistånd.

Arbetsmarknadssamordnare

Du har ett ansvar att planera din ekonomi och du måste själv aktivt arbeta för att bli självförsörjande. Ett krav är därför att du har kontakt med våra arbetsmarknadssamordnare och följer den uppgjorda planeringen mot självförsörjning. Du måste också vara inskriven på Arbetsförmedlingen och vara aktivt arbetssökande. Om du inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande ska det styrkas med sjukintyg.

Din väg till arbete – arbetsmarknadssamordnare

För frågor och information

Kontakta verksamheten Arbete och integration om du har frågor eller behöver hjälp.

Telefontid

Tisdag och torsdag kl 09:00–11:00
Telefon 040–626 82 25

Skriva ut dokument och ta kopior

Kundservice i kommunhuset i Svedala och biblioteken i kommunen kan hjälpa dig med att skriva ut och ta kopior.

När Kundservice är öppen kan du även: 

  • hämta blanketter, lämna brev och ansökningar
  • få information, på svenska och arabiska


Kontaktuppgifter och öppettider Kundservice

Kontaktuppgifter och öppettider biblioteken i Bara, Klågerup och Svedala

Publicerad 2016-03-24 kl 10:46
Sidansvarig: Rebecka Kjellsson
Uppdaterad 2020-06-25 kl 14:03