Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande

Ekonomiskt bistånd

Kontakt

Telefontid:
Måndag, onsdag och fredag kl 10-12
040-626 82 25
Öppen mottagning:
Tisdag, torsdag kl 10-12
Adress: Stationsplan 1, Svedala
Filip Rodenstam
Socialsekreterare
filip.rodenstam@svedala.se
Vibeke Persson
Socialsekreterare
vibeke.persson@svedala.se
Johanna Falk
Socialsekreterare
johanna.falk@svedala.se

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter. Det kan handla om arbetslöshet eller otillräckliga inkomster. Svedala kommun kan ge dig råd och stöd i frågor som rör din ekonomi.

Är du skuldsatt eller har svårt att få pengarna att räcka hela månaden kan du få hjälp med ekonomisk planering, budget och skuldhantering.
Kontakta skuld- och budgetrådgivare Maria Leijgård.

Om du inte har tillräcklig inkomst för att försörja dig eller din familj kan du ansöka om försörjningsstöd.Innan du ansöker om försörjningsstöd ska du ha ansökt om andra bidrag och ersättningar som du kan ha rätt till, till exempel bostadsbidrag, underhållsstöd eller a-kassa.

Försörjningsstöd är den sista utvägen när alla andra alternativ är uttömda. Om du har pengar på banken eller andra ekonomiska tillgångar måste du använda dessa till din försörjning innan du kan få försörjningsstöd.

Du har ett ansvar att planera din ekonomi och du måste själv aktivt arbeta för att bli självförsörjande. Ett krav är därför att du har kontakt med våra arbetsmarknadssamordnare och följer den uppgjorda planeringen mot självförsörjning. Du måste också vara inskriven på Arbetsförmedlingen och vara aktivt arbetssökande. Om du inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande ska det styrkas med sjukintyg. 

Publicerad 2016-03-24 kl 10:46
Sidansvarig: Rebecka Kjellsson
Uppdaterad 2017-09-29 kl 16:11