Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Lämna din vattenavläsning

Kontakt

Irene Dobak
Administratör VA-enheten
040-626 81 03
irene.dobak@svedala.se

För att lämna din mätarställning behöver du tillgång till ditt kundnummer och personnummer. Företag använder sitt organisationsnummer.

Så här lämnar du din vattenavläsning

  1. Logga in med ditt kundnummer, person- eller organisationsnummer. (Kundnumret hittar du på din faktura eller ditt avläsningskort.)
  2. Välj avläsning av vattenmätare. 

Systemet kan reagera på att din vattenmätarställning är för hög eller låg. Det beror på att det är inställt på gränsvärden för din säkerhets skull.  Det kan även vara så att vi saknar ditt personnummer. Om du får felmeddelande  kontakta oss på VA-enheten.

Lämna din vattenavläsning

Hur ofta ska jag läsa av vattenmätaren?

För att dina vatten- och avloppsfakturor ska vara så korrekta som möjligt bör du läsa av vattenmätaren en gång per år. Utifrån föregående avläsning och aktuell avläst mätarställning beräknas en årsförbrukning som ligger till grund för faktureringen framåt i tiden.

Publicerad 2017-05-14 kl 21:38
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-09-09 kl 11:39