Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Ansluta fastighet till kommunalt vatten och avlopp

Kontakt

Magnus Andreasson
VA-ingenjör
040-626 81 78
magnus.andreasson@svedala.se

Om du som fastighetsägare vill ansluta din fastighet till den allmänna vatten- och avloppsanläggningen ska du anmäla det till VA-enheten, Vatten- och avloppsenheten.

När vi har fått din ansökan kontrollerar vi om du som fastighetsägare har rätt att använda den allmänna anläggningen. Är det så upprättar vi förbindelsepunkter och drar fram ledningar till förbindelsepunkterna. Antalet ledningar, dimensioner, läge och utförande bestämmer vi i samråd med dig som fastighetsägare. Inkoppling från förbindelsepunkterna till fastigheten utför oftast en entreprenör som du som fastighetsägare anlitar. Du anmäler därefter till oss när du upprättat avsättning för vattenmätare på godkänd plats. 

Du som står som lagfaren ägare har skyldighet att betala när vi skickar ut faktura med anslutningsavgifter för vatten och avlopp. 

Publicerad 2016-06-30 kl 11:10
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-09-09 kl 11:23