Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Bredband och IT

Foto: Marcus Lundstedt

Kontakt

Niclas Söderlund
IT-chef
040-626 84 01
niclas.soderlund@svedala.se

Vår kommun är bredbandstät. Telia och Skanova storsatsar vilket gör Svedala till en ännu attraktivare kommun för dig som bor här och för de som funderar på att flytta hit.

Öppet för alla operatörer

Vi samverkar med Skanova som äger Sveriges största öppna nät och vidareutvecklar utbyggnaden av fibernät med visionen om den Digitala agendan – att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Att Skanovas nät är öppet innebär att operatörer kan hyra in sig, på lika villkor, och erbjuda bredbandstjänster till dig som privatperson och företag i kommunen.

Satsningar i flera områden

Skanova har i samarbete med Telia genomfört satsningar på fiberutbyggnad till villor i Svedala med tätorter. Arbetet pågår med ytterligare villor i kommunen med fokus på Svedala, Sjödiken, Holmeja och Klågerup. Vi ser mycket positivt på det stora intresset för att ansluta sig till fibernätet och öppnar även upp för fibersatsningar inom Svedalas industriområden. Områdena utanför tätorterna fångar vi upp genom satsningarna på så kallade byalag.
 
År 2020 ska 95 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband med en hastighet på minst 100 Mbit/s. 

Intresseanmälan om bredbandsuppkoppling

Det fibernät som vi bygger är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer och deras erbjudanden för bredbandstelefoni, digital-TV och bredband. 

Publicerad 2016-04-07 kl 15:35
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-01-19 kl 10:24