Svedala kommun logotyp - liggande

Varför Svedala?

Kontakt

Thomas Carlsson
Närings- och turismutvecklare
040-626 81 46
thomas.carlsson@svedala.se

Svedala kommun är en utmärkt etableringsort för företag. Detta tack vare läget, kommunikationer och utbyggt bredband. Bra boende och närheten till natur ger möjligheter till friluftsliv och skapar förutsättningar för etableringar och inflyttning.

Svedala är en del av Öresundsregionens arbetsmarknad, vilket innebär att det är lätt att pendla till och från Svedala och övriga orter i regionen, på båda sidor sundet.

De goda regionala och lokala förbindelserna samt internationella och nationella ger tillgång på arbetskraft med relevant kompetens.

Kommunen har ett gott samarbete med det lokala näringslivet och arbetar för ett hållbart företagande och uppmuntrar entreprenörskap i alla åldrar. Industrin i Svedala svarar för ett relativt stort antal arbetsplatser men kommunen har också goda möjligheter att locka till sig verksamheter inom helt andra branscher till exempel detaljhandel.

Företag inom besöksnäringen fortsätter att utvecklas och etablera sig i kommunen och medför ett stort antal besökande turister. Besöksnäring och ett aktivt friluftsliv bidrar till en levande landsbygd och till att utveckla kommunens näringsliv.

Längs med E 65:an, väg 108 och ute vid flygplatsen finns goda möjligheter att utnyttja bra lägen för att marknadsföra företag och verksamheter.

Närings- och turismutvecklaren är din företagslots in i kommunen och ska förenkla kontakterna med kommunen för dig som är företagare. Närings- och turismutvecklaren är din kontaktperson för frågor, information, stöd och effektivare handläggningstider.

Vi vill göra det enkelt att starta, driva, etablera och utveckla företag i Svedala kommun.

Publicerad 2016-03-24 kl 13:36
Sidansvarig: Thomas Carlsson
Uppdaterad 2016-06-01 kl 17:09