Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande

Jobba som vikarie i förskolan

Foto: Johnér/Scandinav bil

Kontakt

Freja Billengren
HR-konsult
0709-478010
freja.billengren@svedala.se

Vill du jobba som vikarie i Svedalas förskolor? 

Våra förskolors uppdrag är huvudsakligen att lägga grunden för ett livslångt lärande. Tillsammans arbetar vi för att Svedalas förskolor är trygga, roliga och lärorika. Vi lär genom lek för att stimulera våra barns utveckling. Förskolorna i Svedala har ett nära samarbete, vilket ökar det kollegiala lärandet och gynnar vår gemensamma kompetensbank. 

Som vikarie hos oss har du ett mycket viktigt uppdrag som möjliggör att vi ständigt kan behålla verksamhetens trygghet och kvalitet. Att arbeta som vikarie på våra förskolor innebär att du ersätter ordinarie personal och är en del av arbetslagets planerade verksamhet. 

Du kommer arbeta med olika arbetslag och barngrupper då våra vikarier arbetar i alla förskolor i Svedala kommun. En möjlighet för dig som vill lära sig mer om förskola, pedagogik och hur vi arbetar i Svedala. Våra vikarier är viktiga för oss och därför bjuder vi in alla vikarier in till en pedagogisk träff en gång per termin där vi utbildar i grundläggande pedagogik. Tillsammans har vi även en dialog för att tydliggöra vikariens uppdrag så vi alla kan bli bättre och skapa rätt förutsättningar till att göra ett bra jobb och för att alla ska lyckas. 

Som vikarie arbetar du utifrån din egna tillgängliga tid. Du kommer tillhöra vår vikariepool där våra förskolor bokar in dig till verksamheten utifrån behov. Du anger själv när du kan arbeta och kan då bli inbokad. Bokningsbekräftelse kommer per sms. En perfekt möjlighet för dig som är under utbildning eller önskar arbeta extra inom förskoleverksamhet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som utbildar dig till förskollärare, lärare, fritidspedagog eller annan eftergymnasial utbildning. Du kan även ha intresse för att arbeta extra inom förskoleverksamhet men har då godkänd gymnasieexamen. Vi ser det som en fördel om du har arbetslivserfarenhet inom liknande verksamhet. 

Som person ska du vara en god förebild för andra och ha enkelt för att samarbeta i mötet med nya personer. Du har ett gott bemötande och förmågan att skapa goda relationer med barnen, vårdnadshavarna och dina kollegor. Vi ser gärna att du vågar ta egna initiativ och inte är rädd för att fråga. Utdrag från belastningsregistret krävs för anställning. 

Vem söker vi? 

Som person är det viktigt att du tar egna initiativ och är inte rädd för att fråga. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och kan skapa goda relationer med barnen, vårdnadshavarna och dina kollegor. Vidare ser vi att du är en god förebild och har enkelt för att samarbeta i mötet med nya människor. Utdrag från belastningsregistret krävs för anställning så beställ gärna ett om du saknar.  

Ansökan

Rekrytering till dessa tjänster sker löpande.
Skicka din ansökan genom vår rekryteringsportal här

Varmt välkommen med din ansökan!

Tips

Om du går vidare i rekryteringsprocessen för denna tjänst krävs det ett giltligt belastningsregister, det beställer du från polisen. Polisen har omkring två veckors handläggningstid innan du får hem det. 

Publicerad 2017-01-17 kl 14:40
Sidansvarig: Freja Billengren
Uppdaterad 2017-01-17 kl 15:05