Svedala kommun logotyp - liggande

Vikarie i förskolan

Foto: Johnér/Scandinav bil

Kontakt

Freja Billengren
HR-konsult
0709-478010
freja.billengren@svedala.se

När du arbetar som vikarie hos oss har du ett mycket viktigt uppdrag som möjliggör att vi ständigt kan behålla vår trygghet och kvalitet. Att arbeta som vikarie på våra förskolor innebär att du ersätter ordinarie personal och är en del av arbetslagets planerade verksamhet.

Uppdraget för våra förskolor är huvudsakligen att lägga grunden för ett livslångt lärande. Tillsammans arbetar vi för att kommunens förskolor är trygga, roliga och lärorika. Vi lär genom lek för att stimulera våra barns utveckling. Förskolorna i kommunen har ett nära samarbete, vilket ökar det kollegiala lärandet och gynnar vår gemensamma kompetensbank.

Pedagogisk träff för vikarier

Du kommer arbeta med olika arbetslag och barngrupper då våra vikarier arbetar i alla förskolor i kommunen. En möjlighet för dig som vill lära sig mer om förskola, pedagogik och hur vi arbetar i Svedala kommun. Våra vikarier är viktiga för oss och därför bjuder vi in alla vikarier till en pedagogisk träff en gång per termin där vi utbildar i grundläggande pedagogik. Tillsammans har vi även en dialog för att tydliggöra ditt uppdrag så vi alla kan bli bättre och skapa rätt förutsättningar till att göra ett bra jobb och för att alla ska lyckas.

Välj själv när du kan vikariera

Som vikarie arbetar du utifrån din egna tillgängliga tid. Du tillhöra vår vikariepool där våra förskolor bokar in dig till verksamheten utifrån behov. Du anger själv när du kan arbeta och kan då bli inbokad. Bokningsbekräftelse får du per sms. En perfekt möjlighet för dig som är under utbildning eller önskar arbeta extra inom förskoleverksamhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som utbildar dig till förskollärare, lärare, fritidspedagog eller annan eftergymnasial utbildning. Du kan även ha intresse för att arbeta extra inom förskoleverksamhet då kräver vi godkänd gymnasieexamen. Vi ser det som en fördel om du har arbetslivserfarenhet inom liknande verksamhet. 

Som person ska du vara en god förebild för andra och ha enkelt för att samarbeta i mötet med nya personer. Du har ett gott bemötande och förmågan att skapa goda relationer med barnen, vårdnadshavarna och dina kollegor. Vi ser gärna att du vågar ta egna initiativ och inte är rädd för att fråga. Vi kräver utdrag från belastningsregistret för att kunna anställa dig. 

Ansökan

Rekrytering till dessa tjänster sker löpande. Skicka din ansökan genom vår rekryteringsportal.

Ansök via jobbannonsen Vikarie i förskolan – Intresseanmälan till vikariepoolen

Varmt välkommen med din ansökan!

Tips

Om du går vidare i rekryteringsprocessen för denna tjänst kräver vi ett giltligt belastningsregister. Det beställer du från Polisen. Polisen har omkring två veckors handläggningstid innan du får hem det i din brevlåda. 

Publicerad 2017-01-17 kl 14:40
Sidansvarig: Anna-Lena Lindåker
Uppdaterad 2017-11-02 kl 16:45