Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Sommarlovsentreprenör

Foto: AdobeStock

Bli din egen chef i sommar – sök till sommarlovsentreprenörerna! Är du mellan 15 och 20 år och vill starta eget projekt eller affärsidé under tre veckor i sommar? I så fall har du kommit rätt. Du kan bli en sommarlovsentreprenör! Tillsammans med en grupp ungdomar får du hjälp att utveckla din idé till ett företag. Du får ett startbidrag av kommunen till att investera i ditt företag.

Oavsett om du blir egenföretagare i framtiden eller arbetar som anställd får du värdefulla erfarenheter av att vara ung företagare. Du får även möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden. Låter det intressant?

Ansök till Sommarlovsentreprenör 2019 (Ansök senast 30 april 2019)

Utbildning

I konceptet ingår en obligatorisk utbildning där du får lära dig om marknadsföring, planering och bokföring. Du får också hjälp att utveckla din idé, göra en enkel affärsplan och knyta kontakter med andra entreprenörer och egenföretagare. Efter utbildningen är du certifierad sommarlovsentreprenör.

Utbildningsveckan äger rum 17–20 juni och efter utbildningen arbetar du med ditt företag under tre veckor.

Driver företaget under tre veckor

Ditt företag driver du under minst tre veckor med stöttning av handledare. Därefter avslutar du ditt företag som sommarlovsentreprenör. Om du vill fortsätta att driva ditt företag hjälper vi dig med tips och råd på vägen.

Avslutningsträff

Efter sommaren avslutar vi det hela med en obligatorisk träff där alla deltagare berättar om sina erfarenheter och alla får diplom.

Ansök till Sommarlovsentreprenör 2019 (Ansök senast 30 april 2019)

Publicerad 2019-03-14 kl 10:37
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2019-04-15 kl 14:11