Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Svensk- och engelsklärare Magnus Larsson

Magnus Larsson. Foto: Svedala kommun

Magnus Larsson är svensk- och engelsklärare på Klågerupskolans högstadium. Magnus har 16 års erfarenhet av att arbeta som lärare inom Svedala kommun och har idag uppdrag som förstelärare och arbetslagsledare. Magnus arbetar just nu tillsammans med sina kollegor för att eleverna ska ta större eget ansvar för sitt lärande.

Sedan åtta år tillbaka arbetar jag på Klågerupskolan där jag också är förstelärare. Som lärare behöver du ges möjlighet och frihet både till att kunna utveckla dig själv i klassrummet och till att växa tillsammans med kollegor, du behöver också bli sedd av din chef och få bekräftelse på det du gör. Alla dessa bitar klickar på den skola jag jobbar på. Klågerupskolan ger mig alla de utmaningar och den arbetstillfredsställelse jag behöver för att kunna trivas och fortsätta utvecklas i mitt läraryrke. 

Det är också roligt att arbeta i en kommun i framkant, en del av uppdraget som förstelärare innebär att skriva blogginlägg på Kvutis – Kvalitet och utveckling i Svedala. Kvutis innehåller bland annat en förstelärarblogg som ofta används som utgångspunkt för kollegialt lärande över hela Sverige. Kvutis är en öppen sida som bidrar till att skapa engagemang för skolfrågor ute i samhället, det vi gör inom skolans väggar kan följas av alla och vi delar gärna med oss. 

Utveckling

Magnus trivs bra med att arbeta med det öppna klassrummet och att dela kunskaper och erfarenheter i kollegiet. Magnus ser att detta arbetssätt skapar möjligheter att försätta utvecklas i yrkesrollen. Förstelärare uppdraget innebär även att ingå i den pedagogiska ledningsgruppen och här kan Magnus vara med och påverka den fortsatta riktningen för undervisningen. Rektorns arbete för att skapa ett öppet klimat där diskussioner ständigt pågår, både i högt och i lågt, och där kollegiet tänker tillsammans är viktigt för Magnus fortsatta utveckling i Svedala.  

Publicerad 2017-04-07 kl 12:28
Sidansvarig: Per Furenbäck
Uppdaterad 2018-09-04 kl 15:04