Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Lön och självservice

Foto: Sofia Byström/Scandinav bildbyrå

Kontakt

HR-enheten
Lönefrågor
040-626 80 00
heroma@svedala.se
HR-enheten
Övriga frågor
040-626 80 00
HRenheten@svedala.se

Vi använder oss av systemet Heroma Självservice för att ansöka om semester och ledigheter, registrera frånvaro och sjukdom samt andra arbetsförändringar. Ett av våra mål är att betala ut rätt lön, i rätt tid och till rätt person. Du som anställd kan se i Heroma om din lön stämmer innan den betalas ut.

I Heroma självservice kan du även ändra information om din adress, barn och anhöriga. Information om barn behöver vi och Försäkringskassan ha om du är frånvarande för vård av barn, så kallat vab. När du börjar arbeta hos oss på Svedala kommun be din chef om en genomgång av Heroma självservice och på vårt intranät under Stödsystem/Heroma finns en lathund med förklaring av de mest vanliga funktionerna.

Webbplats Heroma självservice

Lön

Du får normalt din lön utbetald omkring den 27:e varje månad för den månad du har arbetat. Beställ en A-skattsedel från Skatteverket och lämna till kommunens HR-enheten (vilket står för Human Resources som på svenska betyder personalavdelning) för att vi ska dra rätt skatt från din lön. Vi gör annars ett större skatteavdrag med 10 % av tabellvärdet enligt beslut från Skatteverket. Om du får lön från någon annan arbetsgivare är det bra att begära högre skatteavdrag för att inte få kvarskatt.

Är du timavlönad?

Du som har timlön får din lön utbetald efterföljande månad. Om du till exempel arbetar i juli betalas din lön ut i augusti.

Registera ditt bankkonto hos Swedbank

I Svedala kommun är det Swedbank som betalar ut din lön. För att vara säker på att få din lön insatt på ditt konto behöver du registrera ditt konto på Swedbanks webbplats. Du kan anmäla ditt konto med eller utan e-legitimation.

Anmäl ditt bankkonto på Swedbanks webbplats

Anmäl bankkonto med e-legitimation

Ditt bankkonto är aktivt för insättning inom två bankdagar när du registrerar ditt bankkonto med e-legitimation.

Anmäl bankkonto e-legitimation

Ditt bankkonto verifieras och uppdateras inom två bankdagar när du registrerar ditt bankkonto utan e-legitimation hos Swedbank och Sparbankerna.

Det kan ta upp till 14 dagar innan ditt bankkonto är aktiverat och verifierat om du har bankkonto i någon annan bank än Swedbank och Sparbankerna. 

E-lönebesked

Vår ambition är att hantera information på ett modernt och hållbart sätt. Därför har vi valt att använda en digital variant av lönespecifikation, ett så kallat e-lönebesked. För att se ditt e-lönebesked loggar du in på Swedbanks webbplats med din e-legitimation. Du kan även få e-lönebesked i din internetbank om du är kund i Swedbank, Sparbankerna eller hos Nordea.

E-lönebesked i Swedbank och Sparbankerna

Publicerad 2016-05-31 kl 12:40
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-09-04 kl 14:31