Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Digitala hjälpmedel för nyanlända

Foto: Jens Lindström

Det finns många användbara hemsidor, appar och andra digitala hjälpmedel för dig som är ny i Sverige. Från datorn, surfplattar och mobilen kan du lära dig svenska på egen hand, hitta nyttig samhällsinformation och mycket mer.

Samhällsinformation

Det finns många hemsidor och forum med samlad information om Sverige. Vissa  hemsidor finns översatta till olika språk och andra inte.

Information om Sverige

Information om Sverige är länsstyrelsernas webbplats med information om Sverige för dig som är asylsökande eller nyligen har fått uppehållstillstånd. 

Här hittar du bland annat: 

  • Information om boende, ekonomi och arbetsmarknad.
  • Hur du kan lära dig svenska vida telefon, dator eller surfplatta.
  • Information om olika myndigheter.

Webbplats "Information om Sverige"

UR Hej hej Sverige

Hej hej Sverige! är en enkel och inspirerande guide i hur Sverige fungerar. Deras mål är att ge dig en grund i det svenska språket samt bidra med insikter om Sverige som kan vara värdefulla, intressanta och kul att känna till.

Facebooksida "UR Hej hej Sverige"

Tidningen 8 sidor

8 Sidor är en nyhetstidning på lättläst svenska. 8 Sidor förklarar vad som hänt, var det har hänt och varför det har hänt. Tidningen hör inte till något politiskt parti eller någon förening. Det är Myndigheten för tillgängliga medier som ger ut 8 Sidor.

Webbplats "8 sidor"

Sverige officiella webbplats

På Sveriges officiella webbplats kan du läsa om landet Sverige på olika språk. Här hittar du fakta och historia om Sverige.

Webbplats Sverige, Sweden

Appar och hjälpmedel

Det finns flera olika appar och andra hjälpmedel att använda när du är ny i Sverige. 

Språkplay

Språkplay finns som app och på webben. Via Språkplay kan du se SVT program samtidigt som du lär dig svenska. Du kan skapa ett eget konto och ha din egen form av språkskola. 

Språkplay på webben

Ny i Svedala- en digital karta 

Vi på Arbete och integration har tagit fram en digital karta som riktar sig till dig som är ny i Svedala kommun. Där har vi märkt ut skolor, mötesplatser, myndighetskontor och andra platser som du eventuellt kommer besöka under din första tid i Sverige. 

Ny i Svedala – en digital karta

Publicerad 2019-04-04 kl 14:34
Sidansvarig: Moa Blom
Uppdaterad 2021-03-25 kl 09:47