Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Bli en Svedalaguide

Illustration: Svedala kommun

Kontakt

Jasmine Wahlström
Integrationskoordinator
040-626 81 81
jasmine.wahlstrom@svedala.se

Nu kan du som bor i Bara, Klågerup och Svedala bli en Svedalaguide och hjälpa de som är nya i kommunen med enklare frågor.

Många som kommer nya till Sverige och Svedala kommun har ett stort behov av att hitta i sin nya hemort och få svar på enklare frågor. Det kan gälla allt ifrån att gå till biblioteket och skaffa lånekort till att visa vägen till närmsta matvarubutik.

Det enda vi kräver för att du ska få bli en Svedalaguide är att du bor i Svedala kommun och gillar att engagera dig ideellt och träffa nya människor. Din tid som Svedalaguide sker på din fritid. Tillsammans med personen du ska guida bestämmer ni när träffarna ska ske. Insatsen som Svedalaguide är kort och ni blir matchade under max fyra veckor.

Anmälan

Du anmäler dig som Svedalaguide genom att mejla Jasmine Wahlström som är integrationskoordinator. Inom kort blir du inbjuden till en första träff där du får en genomgång av din roll som Svedalaguide.

jasmine.wahlstrom@svedala.se

Utbildning och aktiviteter

Förutom den första genomgången av rollen som Svedalaguide får du även gå på en kort träff med information om vilka mötesplatser som finns i Svedala kommun, vilka som är de vanligaste frågorna och hur Svedala kommun arbetar.

Alla som är Svedalaguide och de som blir guidade erbjuder vi kostnadsfria aktiviteter någon gång om året. Vi vill att alla som är med ska få möjlighet att träffa varandra och skapa goda möten.

Informationsträffar

Välkommen till våra informationsträffar där vi berättar mer om att vara en Svedalaguide! 

  • Svedala bibliotek: 8 april kl17:30–18:30
  • Bara bibliotek: 15 april kl17:30–18:30
  • Klågerup bibliotek: 16 april kl17:30–18:30
Publicerad 2019-03-12 kl 10:14
Sidansvarig: Linda Holst