Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till kalendern

Tandalaloppet 2017

Foto: Naverlönnskolans Tandalagrupp

Välkommen att springa Tandalaloppet! Det är ett välgörenhetslopp för alla och arrangeras av en grupp ungdomar på Naverlönnskolan i årskurs 7-9. De arbetar för att samla in pengar till barnen i Afrika och framförallt deras vänskola i Nzega, Tanzania.

 Tandalaloppet går av stapeln lördag 13 maj.

  • Registrering på Stortorget kl 10:30 - 11:30
  • Tandalaloppet startar på Stortorget kl 12:00

Var går loppet?

Loppet är cirka 5 km och startar på Stortorget. Det går vidare genom Svedalas bostadskvarter och avslutas längs Storgatan, där många av företagen i Svedala marknadsför sina tjänster och produkter.

Det blir dessutom underhållning, grillning, lotteri med mera på Stortorget. Bland annat uppträder följande artister och band: Zero Moustafa, Cicci och Caroline
samt The Attitudes.

Anmälan och information

Du anmäler dig via mejl. Uppge följande i anmälan:

  • Förnamn och efternamn
  • Personnummer
  • E-post

Anmälan till loppet

Karta och mer information om loppet 

Anmälningsavgift

Det kostar kostar 120 kr att delta i loppet. Betala helst i förskott genom Swish. Du kan också betala på plats den 13 maj, då kostar det 150 kr att delta.

Vid betalning i förväg, swisha till 123 107 96 49, ange ditt personnummer i meddelandefältet. Mottagaren är "Naverlönnskolans skol-if".

Vinster

För de tre snabbaste löparna väntar fina priser vid mållinjen.

Alla anmälningsavgifter går uteslutande till vänskolan i Tanzania och vill du bidra med en extra slant är det uppskattat, tack!

Välkomna önskar Naverlönnskolans Tandalagrupp!

Om Tandala

Tandalaföreningen har sedan 1996 drivit olika skolprojekt i Nzega-distriktet i Tanzania. I dessa projekt deltar skolor i Nzega och vänskolor i Sverige.

Samtliga låg- och mellanstadieskolor i Svedala startade föreningen, som under åren utökats med skolor i Malmö, Lund, Veberöd, Skivarp, Bjärred och Staffanstorp. Idag är totalt tio skolor medlemmar i föreningen.

Varje skola är knuten till en egen vänskola i Nzega distriktet i Tanzania. Fyra F-6-skolor har kontakt med primary schools, vilket motsvarar ungefär årskurs 1 till 7. Sex skolor med elever i årskurs 6-9 och gymnasiet i Svedala har kontakt med secondary schools, vilket motsvarar ungefär årskurs 8 till och med gymnasiet.

Namnet Tandala fick de genom att slå ihop Tanzania och Svedala.

Mer information om Tandalaföreningen

Anmälan krävs

Stortorget, Svedala
Stortorget, Svedala

Webbplats

http://facebook.com/tandalanaverlonnskolan

Kostnad

120 kr

Arrangör

Naverlönnskolans Tandalagrupp

Kontaktperson

Naverlönnskolans Tandalagrupp
tandlaloppet2017@gmail.com

Sidansvarig: Nina Gilljam