Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

VA-ingenjör/miljöingenjör

Svedala kommun växer och rustar nu för framtiden. Hos oss arbetar du i en expansiv kommun som värdesätter ett gott bemötande, öppenhet, engagemang och mod. Tillsammans bygger vi en attraktiv kommun och vi har många spännande utmaningar framöver.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

VA-enheten i Svedala har som uppgift att leverera dricksvatten till våra 5000 abonnenter samt omhänderta spillvatten och dagvatten. I VA-systemet ingår ett avloppsreningsverk, ett 20-tal pumpstationer, ett 10-tal tryckstegringsstationer, och cirka 500 km ledningar.

Svedala är i en mycket expansiv fas och VA-enheten utvecklar sina anläggningar för att möta upp behoven. Förnyelsen av befintliga anläggningar behövs för att ge hållbara tjänster och en god arbetsplats. Nu vill vi förstärka organisationens resurser och kompetens för att kunna möta upp förväntningar i miljömålsprogram och lagkrav. VA-enheten är en idag enhet om 10 personer där var och en bidrar till att en viktig del av samhället fungerar och utvecklas. VA-enheten bedrivs i nära samarbete med Gatuenheten, Exploateringsenheten och Bygg- och miljöenheten.

Som VA-ingenjör kommer du att framförallt jobba med uppföljning och utvecklingsarbete av avloppsreningsverk och pumpstationer och anläggningar för dricksvattenförsörjning, reservoarer och tryckstegringsstationer. I den här tjänsten kommer du att arbeta med kontakter med kommunens verksamhetsutövare. Vi ser positivt på utbyten och deltar ibland annat i olika forskningsprojekt. Du arbetar med:

- Att i nära samarbete med driftledaren och driftpersonalen sörja processrelaterade frågor, egenkontrollprogram, rapportering, uppföljning och utredningar.
- Miljö- och kvalitetsfrågor inom driftanläggningarna där uppströmsarbetet på spillvattennätet är en viktig bit.
- Kontakter med våra tillsynsmyndigheter

Uppdraget kan även komma att innebära områden som:

- Driftupphandlingar och utredningar för investeringsprojekt
- Besvara remisser rörande miljöfrågor inom bygglov och tillstånd för verksamhetsutövare i kommunen.

Vi erbjuder dig en bred och självständig roll där du får möjlighet att prova olika delar inom en kompetent och engagerad VA-enhet. Utifrån din kompetens och intresse finns möjlighet att forma tjänstens innehåll.

Kvalifikationer

Lämpliga utbildningar är civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom väg- och vattenbyggnad, ekosystemteknik, kemiteknik eller motsvarande erfarenhet.

Vi ser helst att du har goda kunskaper inom och erfarenhet av processfrågor inom VA. Tidigare arbete med uppströmsarbete och goda kemikunskaper är meriterande.

Som person är du positiv, ansvarsfull och intresserad av att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom VA-området. Du har lätt för att samarbeta, du uttrycker dig väl i tal och skrift och B-körkort är en förutsättning för arbetet.

Vi arbetar för hälsofrämjande arbetsplatser och tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2017-09-03

Kontaktpersoner

Anne-Marie Pedersen, VA-chef, 040-6268057, annemarie.pedersen@svedala.se
Lin Linde, Stf VA-chef, 040-6268217, lin.linde@svedala.se
Fackliga kontaktpersoner nås via kundservice, 040-6268000

Sök tjänst