Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Trygghetsvärd

Svedala kommun ligger mitt i Öresundsregionen med Malmö, Lund och Köpenhamn inom räckhåll. Hos oss arbetar du i en expansiv kommun som präglas av hållbarhet, öppenhet, engagemang och mod. Vi bygger tillsammans ett fungerande och attraktivt samhälle som står inför många spännande utmaningar framöver. Vi rekryterar nu dig som vill arbeta som trygghetsvärd i Svedala kommun.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa ett tryggare Svedala?

Som trygghetsvärd ingår du i en nyinrättad grupp som ska arbeta med att skapa trygghet och säkerhet i Svedala kommun. Gruppen tillhör organisatoriskt säkerhetschefen i Svedala kommun.

Vi söker dig som har ett stort samhällsengagemang, som tycker om att jobba med människor, unga som gamla, och som har förmågan att möta våra medborgare och samarbetspartners både inom och utom kommunen för att skapa trygghet och säkerhet.

Du kommer primärt arbeta ensam på kvällar, nätter och helger med trygghetsskapande arbete och bevakningsuppdrag. Du kommer också utgöra en intrakommunal resursperson vilken kommer att respondera på akuta sjukvårdslarm och räddningsuppdrag samt även arbeta med att bemöta ungdomar ute i våra orter för trygghetshöjande arbete.

Tjänsten kan även få stötta andra verksamheter såsom äldrevård eller hemtjänst vid akuta ärenden.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Vi ser gärna att du har någon eftergymnasial utbildning såsom polis, socionom, väktare eller att du har gått utbildningen skydd mot olyckor(SMO).

Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i tal som i skrift samt god datorvana.
Du ska ha en fysisk status som medger regelbunden träning och som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver. Räddningstjänstens fysiska grundkrav för egenskydd gäller för tjänsten. Tjänsten innebär sekretessklassning vilket innebär att sökande måste ställa sig till förfogande för prövning. Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att testa sökande för både fysisk och psykisk stabilitet innan tillträde av tjänst.
Körkort B samt god körvana (framföra fordon säkert i alla väderlag) är ett krav.

Meriterande:
Arbetslivserfarenhet från socialt arbete, vårdyrken, säkerhetsyrken eller andra arbeten där man bemöter människor dagligen. Andra språkkunskaper än engelska är meriterande.

Personliga egenskaper:
För arbetet som trygghetsvärd är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du har stor social kompetens och fungerar väl i olika arbetsgrupper. Vi förutsätter att du delar Svedala kommuns grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta i ditt arbete.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid med nattjänst. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2017-01-29

Kontaktpersoner

Fredrik Kristell, stf. säkerhetschef, 040-626 82 40
Mikael Jönsson, säkerhetschef, 040-626 82 34
Fackliga företrädare nås via kundservice, 040-626 80 00

Sök tjänst