Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Förskollärare till Rödluvans förskola

Svedala kommun växer och rustar nu för framtiden. Hos oss arbetar du i en expansiv kommun som värdesätter ett gott bemötande, öppenhet, engagemang och mod. Tillsammans bygger vi en attraktiv kommun och vi har många spännande utmaningar framöver.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Rödluvans förskola är belägen i Bara. Vi har nära Bokskogen och den vackra naturen runt Bara. Förskolan har cirka 100 barn och består av tre arbetslag med barn i åldrarna 1-5 år. Ett av arbetslagen, Vargen, finns i ett separat hus en en bit från de övriga. Vår gemensamma utgångspunkt bygger på insikten att människor kan, att de har lust att lära och vill utforska världen om de ges möjligheter. Det gäller både pedagoger och barn.
Förskolans inriktning är "Hållbar utveckling" som karakteriseras av sex punkter; den lärande i centrum, livslångt lärande, demokratiska arbetsformer, reflektion med kritiska förhållningssätt och olika perspektiv, mångfald av pedagogiska metoder samt en helhetssyn med ämnesövergripande samarbeten.

Vi har en väl genomarbetad organisationsstruktur för kollegialt lärande och möten. Det ger oss möjlighet att i olika fokusgrupper samarbeta med kollegor för att hela tiden utveckla vår verksamhet utifrån styrdokument, utvecklingsprogram och barnens behov och intressen.

Förskolorna i Svedala kommun ingår i Ifous-projektet Små barns lärare med anknytning till Linnéuniversitetet.
Vi ingår även i Ifous forskningsprojekt , Undervisning i förskolan i samarbete med Malmö högskola. Vi arbetar i nära samarbete med Mumindalens förskola i grannbyn Klågerup.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har nära till skratt och ser möjligheter i de flesta situationer. Du sprider arbetsglädje, är nyfiken, engagerad och äventyrslysten. Du är med och skapar de bästa förutsättningarna för barn, föräldrar och kollegor. Att bygga och underhålla relationer är för dig en självklarhet.

Du har barnen i fokus, har blick både för helheten och detaljerna i verksamheten och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du vågar anta de utmaningar som kommer med arbetet, och har förmågan att ställa om och möta vardagen på andra sätt än vad som kanske från början var planerat.

Du är väl förtrogen med vår läroplan och andra styrdokument och har förmågan att applicera detta på ditt arbete i vardagen. Du har kunskap och färdigheter i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser pedagogisk dokumentation som ett arbetsredskap för att nå målen.


Du är examinerad förskollärare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av yrket.

Vi arbetar för hälsofrämjande arbetsplatser och tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2017-05-21

Kontaktpersoner

Kerstin Nielsen, förskolechef, 040- 6268980
Bertil Rantoft, LR, 0705-957702
Camilla Nordén, Lärarförbundet, 0709-896466

Sök tjänst