Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Förskollärare/specialpedagog - Fröhusets förskola

Svedala kommun växer och rustar nu för framtiden. Öppenhet, mod, engagemang och hållbarhet är värdeord som präglar vår vardag. Vi rekryterar nu förskollärare alternativt specialpedagog som vill vara med i Svedalas arbete för att alla ska lyckas.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Fröhuset förskola är belägen i Svedala tätort inte långt ifrån buss och tågförbindelser. Enheten ingår i förskoleområde Fröhuset-Klöverstugan och har sin mötesorganisation samt kompetensutveckling i detta större sammanhang vilket optimerar det kollegiala lärandet och vår gemensamma kompetensbank. Förskollärarna samarbetar även kommunövergripande i olika fortbildningsprojekt som exempelvis UNDIF och Små barns lärande.

Verksamheten bedrivs i en vacker nyrenoverad tegelbyggnad med en fantastisk gård som erbjuder stora möjligheter till lärande även utomhus. Barnen är indelade i grupper fördelade i 1-2 år, 3 år, 4 år och 5 - års grupper.

Nyfikenhet, lek och lärande - rustar för framtiden. Barnen ska få uppleva magiska ögonblick på förskolan, varje dag. Vi erbjuder en stimulerande lärmiljö med många tillfällen till samspel och lärande. Barnen får ingå i små undervisningsgrupper vilket gör att vi kan följa dem nära och dokumentera utvecklingen.

Du har det övergripande ansvaret för barnens utveckling och lärande. Tillsammans med övrig personal planerar, genomför och utvärderar du verksamheten utifrån förskolans styrdokument. Vi arbeta i projekt som bygger på barnens intresse, behov och förutsättningar och utmanas vidare av både barn och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid barns och vårdnadshavares delaktighet och inflytande och barnens möjligheter till många olika uttrycksformer. En blogg med både information och pedagogisk dokumentation används för att synliggöra verksamheten. Verksamheten har höga förväntningar på det professionella förhållningssättet, ser arbetslaget som en tillgång samt arbetar med ett arbetssätt som baseras på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen och förskollärarlegitimation, med erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd, gärna utbildad specialpedagog. Som person är du lösningsfokuserad, utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.

Vi förväntar oss att du har ett positivt förhållningssätt, ser alla barns möjligheter och kompetenser. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda barnen goda lärandemiljöer och har ett genuint gott bemötande.

Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan snarast. Varmt välkommen med din ansökan.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2017-01-24

Kontaktpersoner

Annika Aveling, förskolechef, Fröhuset och Klöverstugans förskola, 0733-731466
Bertil Rantoft, LR, 0705-957702
Camilla Nordén, Lärarförbundet, 0709-896466

Sök tjänst