Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Vatteninformation till dig i Klågerup

Kontakt

Kundservice
Svedala kommun
040-626 80 00
kommunen@svedala.se

I delar av Klågerup har boende upplevt att vattentrycket försämrats den senaste månaden, jämfört med det normala vattentrycket.

Orsaken till detta är justeringar på vattendistributionsanläggningen i Klågerup som utfördes förra året. Detta har inte märkts tidigare då vattenförbrukningen har varit jämn men under maj månad har vattenförbrukning varit cirka 40% högre än årets tidigare månader. Bevattningen har ökat samt fyllning av pooler med mera. Kommunen kommer under de närmaste veckorna se om det finns åtgärder som kan utföras för att förbättra situationen avseende trycket. Det är därför bra om vi tillsammans kan försöka minska på onödiga vattenförbrukningar. 

Ombyggnad av vattendistributionsanläggningen

Under vintern 2016 och 2017 ska vattendistributionsanläggningen byggas om för att stärka leveranssäkerheten ytterligare.

Dåligt vattentryck i helgen

I helgen som gick var det en del hushåll som hade mycket dåligt vattentryck. Detta beror på att kommunen har renspolat en ny vattenledning för att den ska kunna tas i drift. Vi ber om ursäkt för besväret det har orsakat er. Förhoppningsvis kan vi i fortsättningen undvika att så stora sänkningar av vattentrycket åter uppstår.

Publicerad 2016-06-07 kl 16:48
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-06-07 kl 15:48