Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Välkommen till Svedalamässan 2016

Svedalamässan 2015 i Svedala sporthall. Foto: Svedala kommun

Den 7–8 oktober kan du som privatperson och/eller företagare gratis besöka femte upplagan av Nätverk Svedalas SvedalaMässa. Här tar du del av vad en rad av bygdens företag kan erbjuda. Svedala kommun håller föreläsningar, bland annat berättar nya stadsarkitekten Karin Gullberg om sina intryck av kommunen, vi pratar om vad som gäller för den som ska bygga om, bygga till och bygga nytt i fråga om bygglov. Och så dyker vi ned i ämnena cykling och nedskräpning.

Som besökare erbjuds du att lyssna till flera intressanta föreläsningar, vara med när Årets Nätverkare koras och själv vara delaktig i att utse årets bästa monter. När du blir fikasugen finns ett café på plats mitt i hallen. Överskottet ifrån detta går till välgörande ändamål. 

Vi finns på plats med monter och med föreläsningar

Välkommen till vår monter på SvedalaMässan. I år har vi glädjen att även bjuda på intressanta föreläsningar:

Första intrycken av Svedala

Fredag 7 oktober, kl 11–11:45
Vår stadsarkitekt Karin Gullberg, som började sin tjänst i augusti, berättar om sina första intryck av Svedala kommun. 

Att söka bygglov

Fredag 7 oktober, kl 12–12:45, 15–15:45
Föreläsare: Bertil Lager, bygglovsingenjör och Torbjörn Wahlström, byggnadsinspektör. För den som ska bygga om, bygga till och bygga nytt är ofta frågorna många om vad som krävs enligt Plan- och bygglagen i fråga om bygglov. Vi finns på plats för att berätta och informera - allt för att göra det enklare för dig när du står inför beslut om när, var och hur du ska bygga.

Cykling, potential för kommunen

Lördag 8 oktober, kl 10–10:45
Linda Wolski, miljöstrateg berättar om fördelarna med cykling med tanke på folkhälsa, samhällsekonomi och ytanspråk. Vilka möjligheter får vi om vi blir fler som cyklar? 

Ta med din cykel!
Vi uppmanar alla som vill att ta med sin cykel: det kan vara en vanlig cykel, en lådcykel för transporter, en elcykel eller en racercykel etcetera.

Pendla och träna i ett
Under föredraget kommer det även finnas möjlighet att ställa frågor till Nina Gilljam, kommunikationschef på Svedala kommun, som använder cykeln till och från jobbet och som träningsredskap.

Hur jobbar vi med nedskräpning?

Lördag 8 oktober, kl 14-14:45
Föreläsare: Anna Cedergren, miljöchef. Svedala kommun får ofta klagomål på nedskräpning. Det kan till exempel handla om avfall som dumpats i skogen eller ostädade tomter. Miljöchefen berättar om hur Bygg och miljö hanterar olika sorters skräpärenden. Vem är ansvarig och vem måste städa upp? Kan vi jobba för att minska nedskräpningen?

Fullständigt föreläsningsprogram under Svedalamässan
Svedalamässans webbplats

Välkommen att besöka SvedalaMässan fredag 7 oktober kl 11–17 och lördag 8 oktober kl 10–16, i Svedala sporthall. Gratis inträde.

Publicerad 2016-09-22 kl 10:46
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-10-06 kl 16:56