Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Svedalabrottare beviljas bidrag till OS-resa

Fredrik Schön representerar Svedala BK i sommar-OS. Foto: Privat.

Nu kan OS-deltagaren Fredrik Schön förbereda sin resa till Rio de Janeiro i Brasilien för moderklubben Svedala BK. Brottarklubben har fått ett ekonomiskt bidrag från Svedala kommun för att stötta Fredrik Schöns resa till OS i sommar.

Själva deltagandet i Rio känns fantastiskt, kvala dit och vetskapen om att få åka dit känns bra. Det är fantastiskt att få bidraget då kostnaderna dit och alla förberedelser inför resan är dyrare än till någon annan tävling, säger 28-åriga Fredrik Schön.

Fredrik Schön startade sin brottarkarriär i Svedala BK men har senare representerat klubbar i Nürnberg, Frankfurt och slutligen Malmöklubben IK Sparta. Men nu vill han avrunda sin karriär i moderklubben. 

- Det är kul att få sluta där allting började en gång i tiden, säger Fredrik Schön.

Fredrik Schöns OS-deltagande blir en del av en rad meriter. Han har sedan tidigare ett EM-brons, tre SM-guld och ett JVM-brons i bagaget. Beskedet om att få åka till Rio i sommar kom i april, men då var det ännu osäkert om han skulle representera Svedala BK eller sin dåvarande klubb IK Sparta. Övergången ägde rum i juni och Fredrik Schön är nöjd med beslutet. 

Det känns väldigt bra, det var mitt eget beslut. Detta kommer påverka både klubben och kommunen positivt, säger han. 

Förutom att Fredrik Schön representerar Svedala Brottarklubb i OS i sommar kommer han i utbyte mot det bidrag klubben fått beviljat från kommunen besöka de olika skolorna i Svedala. Syftet är att han ska möta Svedalas ungdomar och berätta om sin personliga utveckling och de vägval han gjort för att nå dit han är idag.  

Publicerad 2016-06-30 kl 14:59
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-07-01 kl 09:59