Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Stadsarkitekten bjuder in nior till kommunhuset

Svedala kommuns stadsarkitekt Karin Gullberg har bjudit in niondeklassare från Naverlönnskolan i Svedala till ett lunchmöte i kommunhuset 28 november. Detta för att få ta del av deras planer för ett nytt Svedala, vilket varit en uppgift de nyligen haft i skolan.

Till mötet är elever och lärare särskilt inbjudna till kommunhuset för att presentera sitt projekt för både stadsarkitekten, andra tjänstemän och även politiker.

Som ny stadsarkitekt vill Karin Gullberg ta del av så mycket som möjligt från alla som bor i kommunen och lära mig vad som gör att det är trivsamt att bo i kommunen. Att ta med de ungas tankar är en självklarhet.

Karin Gullberg, stadsarkitekt i Svedala kommun

Karin Gullberg, stadsarkitekt

–Jag försöker hitta själen i kommunens orter, och känner mig väldigt nyfiken på elevernas tankar, säger Karin Gullberg, stadsarkitekt.

Elevernas projekt har gått ut på att planera och rita om Svedala från grunden efter att allt jämnats med marken efter en kärnkraftsolycka. Eleverna är glada för att få komma och presentera sina tankar och är förväntansfulla inför om någon av idéerna eller delar av dem ska kunna bli verklighet.

"Niornas stadsplanering blir kommunsak", Sydsvenskan 19 november 2016

Publicerad 2016-11-21 kl 16:40
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-11-21 kl 17:21