Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Spring välgörenhetsloppet Tandala!

Elever i vänskolan Nzega i Tanzania.

Naverlönnsskolans vänskola Nzega i Tanzania. Foto: Naverlönnsskolans Tandalagrupp

Välkommen att springa Tandalaloppet! Ett välgörenhetslopp som arrangeras av en grupp ungdomar i årskurs 7-9 på Naverlönnskolan i Svedala. Ungdomarna arbetar för att samla in pengar till barnen i Afrika och framförallt till deras vänskola i Nzega, Tanzania.

Tandalaloppet går av stapeln lördag 13 maj. Loppet är cirka 5 km och startar kl 12:00 på Stortorget i Svedala. Loppet går vidare genom Svedalas bostadskvarter och avslutas längs Storgatan, där många lokala företag marknadsför sina tjänster och produkter. De tre snabbaste löparna belönas med fina priser vid mållinjen.

Aktiviteter på Stortorget

Det blir underhållning, grillning, lotteri med mera på Stortorget. Bland annat uppträder Zero Moustafa, Cicci och Caroline samt The Attitudes.

Pengar går till vänskola

Alla anmälningsavgifter går uteslutande till vänskolan i Tanzania och vill du bidra med en extra slant är det uppskattat.

Om Tandala

Tandalaföreningen har sedan 1996 drivit olika skolprojekt i Nzega-distriktet i Tanzania. I dessa projekt deltar skolor i Nzega och vänskolor i Sverige.

Samtliga låg- och mellanstadieskolor i Svedala startade föreningen, som under åren utökats med skolor i Malmö, Lund, Veberöd, Skivarp, Bjärred och Staffanstorp. Idag är totalt tio skolor medlemmar i föreningen.

Varje skola är knuten till en egen vänskola i Nzega distriktet i Tanzania. Fyra F-6-skolor har kontakt med primary schools, vilket motsvarar ungefär årskurs 1 till 7. Sex skolor med elever i årskurs 6-9 och gymnasiet i Svedala har kontakt med secondary schools, vilket motsvarar ungefär årskurs 8 till och med gymnasiet.

Namnet Tandala fick de genom att slå ihop Tanzania och Svedala.

Information om Tandalaloppet i kalendern på kommunens webbplats

Publicerad 2017-05-02 kl 16:51
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2017-05-02 kl 17:04