Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

SommarRock Svedala 2017 – 30 år av mys!

Foto: SommarRock Svedala

Då är det återigen dags för musikföreningen SMURFs årliga sommarfestival SommarRock Svedala. 2017 är inte vilket år som helst - festivalen som arrangerades första gången 1987 på ett lastbilsflak med ett hundratal besökare firar nämligen 30-årsjubileum!

Numera är SommarRock Svedala en väletablerad festival som under åren presenterat merparten av den svenska artisteliten och även utländska artister som Helloween, Thin Lizzy och Twisted Sister. Årets bästa festivalkalas utspelar sig den 13-15 juli i Svedala!

- Det känns otroligt att det nu är dags för 30-årsjubileum. För två år sedan visste vi inte ens om vi skulle orka driva vår festival längre. De senaste åren har varit fulla av kontraster.

2014 var vi större än någonsin och presenterade ett av hårdrockshistoriens stora namn, Twisted Sister. Året efter valde vi att bli mindre igen, att hitta tillbaka till arrangörsglädjen och att gå tillbaka till våra rötter.

Men oavsett hur vägen hit har sett ut, är jag otroligt stolt över vad vi nu är och vad vi gjort under dessa 30 år. Det ska bli makalöst kul att fira 30 år tillsammans med våra fantastiska funktionärer och vår underbara publik!, berättar Markus Lindberg, festivalgeneral

Magnus Uggla, Magnus Carlson och Joddla med Siv är klara för SommarRock Svedala 2017!

Magnus Uggla

Magnus Uggla slog igenom 1977 med låten "Varning på stan". Sedan dess har Magnus Uggla släppt över 20 album och en imponerande lista med hits som "Johnny The Rocker", "Fula gubbar", "Astrologen", "Kung för en dag", "Efterfest", "Jag och min far" och senast "Världen är din". Denna svenska legend har lyckats att, genom alla dessa år, behålla det unika och säregna i sitt artisteri samtidigt som han konstant förnyar sig och håller sig aktuell.

Magnus Carlson

Magnus Carlson är en av Sveriges mest hyllade popsångare. Han har spelat i band, släppt skivor och turnerat sedan mitten av nittiotalet. Mest känd är han som frontman i bandet Weeping Willows, som släppte sitt debutalbum "Broken Promise Land" 1997. Magnus var även en av artisterna i höstens "Så mycket bättre" på TV4 där Magnus bland annat gjorde en mäktig och omtalad version av Jill Johnsons "Kärleken är". Den 3 februari släppte Magnus sitt nya soloalbum "Den Långa Vägen Hem" och under våren är han ute på en omfattande turné.

Joddla med Siv

Joddla med Siv är en av de artister som återkommit flest gånger till SommarRock Svedala under åren och trots detta är de alltid en av de mest önskade artisterna inför varje festival. Men enligt oss är detta inte konstigt, det finns få band som kan förena och förföra en publik som Joddla med Siv. Med sin energi, entusiasm och hjärtliga spelglädje får de gång på gång hela publiken att explodera! Vi är väldigt glada för att Joddla med Siv, ännu en gång, har valt att komma tillbaka till vår festival.

Webbplats SommarRock Svedala

Publicerad 2017-02-24 kl 09:50
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2017-02-24 kl 10:01