Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Radhusbranden i Svedala

Under måndagskvällen strax efter kl 22:00 larmades räddningstjänsten till platsen då en kraftig brand startat i ett av radhusen på Klockarevägen i Svedala. Informationen i denna text uppdateras löpande sedan måndagskvällen.

Räddningstjänster från Svedala, Staffanstorp, Hyllie och Jägersro arbetade hela natten med att försöka begränsa och släcka branden. Radhuslängan bestod av fyra hus som är sammanbyggda och branden spred sig snabbt till samtliga fyra hus.

Efter att de drabbade personerna tagit sig ut ur bostäderna var det under måndagskvällen oklart om en person fortfarande befann sig i ett av husen. Efter polisens undersökning på plats under tisdagen konstaterades dessvärre att en person omkommit till följd av branden. Anhöriga är underrättade. 

Vi i kommunen beklagar det inträffade och har kontinuerliga kontakter med drabbade och anhöriga för att stödja i denna svåra situation. Branden på Klockarevägen är tragisk för alla inblandade och vi hoppas att den utredning som polisen nu genomför, ska ge svar på vad som orsakat branden.

Flera Svedalabor har hört av sig och uttryckt sin medkänsla med de drabbade samt erbjudit sin hjälp. De drabbade personerna är mest av allt i behov av en långsiktigare lösning vad gäller deras bostadssituation. Förfogar du över en bostad som du vill hyra ut, kan vi i Svedala kommun förmedla detta till de drabbade personerna. Hör av dig till Kundservice på 040-626 80 00 eller kundservice@svedala.se.

Publicerad 2016-08-01 kl 23:38
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-08-03 kl 14:47